Dolar 32,1961
Euro 35,0588
Altın 2.507,13
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Gölbaşı Belediyesi ilaçlama çalışmalarını drone ile yapıyor

Gölbaşı Belediyesi ilaçlama çalışmalarını drone ile yapıyor
7 Mayıs 2024 15:16
13

Ankara genelinde soğuk günlerin geçmesi ile birlikte vatandaşlar park ve bahçelere gitmeye başladı. Tatil zamanlarını dışarda geçiren vatandaşların rahat etmesi adına yerel yönetimler çeşitli projeler hayata geçiyor. Bu kapsamda Gölbaşı Belediyesi de başkentin diğer ilçeleri gibi yoğun bir ilaçlama dönemine girdi. Belediye ekipleri zararlı haşerelere karşı yaptığı müdahalede farklı bir yöntem geliştirdi.

DRONE İLE İLAÇLAMA

İlçenin en rağbet gören yerlerinden olan Mogan Gölünde rutin ilaçlama faaliyetleri uygulandı. Vektör olarak bilinen zararlı haşere ve sineklere karşı yapılan ilaçlamada halk sağlığının korunması ve insanların doğa ile iç içe olmasında bir kesinti olmaması amaçlandı. Bu çalışmalarda drone kullanan belediye ekipleri çalışmaları hızlı ve ekili bir şekilde yapmayı hedefledi.

Konu ile ilgili Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Zirai drone ile yapılan ilaçlama çalışmalarımız sayesinde, halkımızın sağlığını korurken doğaya da saygı gösteriyoruz.  Hızlı, çevreci ve etkili ilaçlama yöntemimizle Gölbaşı’mızı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için kararlılıkla adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

“ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİSİ DE TOPLUM SAĞLIĞI”

Belediye olarak insanların sağlığını korumak adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı drone ile ilaçlamanın çok kısa sürdüğünden bahsetti. 

Başkan Odabaşı “Dron sayesinde saatlerimizi, hatta günlerimizi alacak ilaçlama çalışmasını dakikalar içerisinde tamamlıyoruz. Bizim öncelikli görevlerimizden biri de toplum sağlığı. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltip, daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için sivrisinek larvaları, karasinek ve haşerelerle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Vektör konusu hassas bir konu olarak göze çarpıyor. Bu nedenle gün içinde sık sık ilaçlama hizmeti gerçekleştiriliyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks