Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli ile görüştü

CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli ile görüştü
7 Mayıs 2024 15:07
17
Bahçeli Özel

Kaynak, Getty Images

  • Yazan, Ayşe Sayın
  • Unvan, Ankara
  • bir saat önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Görüşme Bahçeli’nin Meclis’teki makamında gerçekleşti.

Görüşme sonrası iki lider açıklama yapmadı.

Ancak Bahçeli görüşme öncesindeki grup toplantısında Özel’in daha önce Osman Kavala ile ilgili sözlerine ve Sinan Ateş cinayeti iddianamesi ile ilgili tartışmalara sert tepki gösterdi.

Bahçeli, yeni anayasa konusunda da muhalefetin tavrını eleştirdi.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özel’i TBMM’deki makam odasının önünde karşıladı. İki lider yaklaşık 45 dakika baş başa görüştü. Görüşme sonrası iki lider açıklama yapmadan ayrıldı.

Özel’e Bahçeli’nin makam odasının kapısına kadar CHP Meclis İdare Amiri Uğur Bayraktutan, Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın ile bazı CHP milletvekilleri eşlik etti. Ancak görüşme odasına yalnızca Özel girdi.

Özel’i karşıladığı sırada Bahçeli’nin yanında ise Meclis Başkanvekili Celal Adan, Meclis İdare Amiri Sermet Atay ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay vardı.

Edinilen bilgiye göre görüşme MHP’nin isteği doğrultusunda baş başa gerçekleşti.

Özgür Özel tesbih ve mesir macunu, Bahçeli de üzerinde MHP amblemi olan dekoratif kabartma tablo hediye etti.

Özel’e Kavala tepkisi

Görüşme öncesinde MHP lideri Bahçeli grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde Osman Kavala tartışması, Sinan Ateş cinayeti iddianamesine ilişkin tartışmalar ve yeni anayasa konusu vardı.

Bahçeli, Özgür Özel’in Osman Kavala ile ilgili Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi temaslarının ardından yaptığı açıklamada “Saati soruyorsun, ‘saati niye soruyorsun, sen önce Kavala’yı çıkar’ diyorlar” sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli, “Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala’nın yeniden yargılanması hususunda kamçılanan sipariş bir süreç devamlı ilerletilmektedir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bahse konu şahıs Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu kararı veren bağımsız Türk yargısıdır.

“Neymiş? CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu’na ziyarete gittiğinde saati sorunca ‘Sen önce Kavala’yı çıkar’ yanıtını almış. Sayın Özel’in kolunda saati yok mudur? Saati sormak yerine PKK ve FETÖ’ye verilen destekleri muhatapların yüzüne vurması gerekmez miydi?”

Bahçeli ve Özel

Kaynak, Getty Images

Özel ne demişti?

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Türk heyetiyle görüştüğünü ve heyetin orada sürekli kendilerine Osman Kavala’nın hatırlatıldığını söylediklerini ifade eden Özgür Özel, “Bir yol bulunsun, bu cendereden çıkılsın” demişti.

Özel, Türk temsilcilerin Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye için yapılan her temas için “Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor. Saati soruyorsun sen önce Kavala’yı çıkar diyorlar” dediğini aktarmıştı.

‘Siyasetin yumuşama süreci’

Özgür Özel geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a AKP Genel Merkezi’nde ziyarette bulunmuştu.

Erdoğan, görüşmeyle ilgili olarak, “Türkiye’nin ve Türk siyasetinin buna ihtiyacı var” demişti.

CHP lideri ile görüşmesinde ilk fırsatta karşı ziyaret yapacağını söylediğini aktaran Erdoğan, “İlk fırsatta CHP’ye ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum” diye konuşmuştu.

CHP lideri Özel ise yaptığı açıklamada, “Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini sayın Erdoğan’la görüşme imkanı bulduk” demişti.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks