Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

19 Mayıs Konuşma Metinleri, Şiirleri – 19 Mayıs Örnek Kutlama Programı

19 Mayıs Konuşma Metinleri, Şiirleri – 19 Mayıs Örnek Kutlama Programı
7 Mayıs 2024 16:25
15

19 Mayıs 1919, Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. Bu anlamlı günü, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs’ın coşkusunu yaşamak ve bu özel günü en güzel şekilde anmak için siz de hazırlıklarınızı tamamlamaya başladınız mı?

19 Mayıs Örnek Konuşma Metinleri

Gençlere Hitap: Ey yükselen yeni nesil! Sizler, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını yaşatacak, bu aziz vatanı daha da yüceltecek olanlarsınız. 19 Mayıs ruhu ile, bağımsızlığımızdan ve cumhuriyetimizden asla taviz vermeyin!

Atatürk’ün Anısını Yaşatmak: Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz. Onun gösterdiği yolda ilerleyerek, onun hayallerini gerçeğe dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız.

Bağımsızlık Vurgusu: 19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolunda attığı en önemli adımlardan biridir. Bu günü kutlarken, her zaman milli birlik ve beraberliğimizi korumayı ve bu aziz vatanı sonsuza kadar korumayı unutmamalıyız.

Atatürk’e Ağıt

Bu topraklarda bir güneş doğdu, Kurtardı bizi esaretten, zulümden. Atatürk’tü o güneşin adı, Aydınlattı her yanımızı.

(Nakarat) Atatürk’üm, sen bizim önderimiz, Seni unutmayacağız biz bir an bile. Sana söz veriyoruz, İlke ve inkılaplarını yaşatacağız sonsuza dek.

Gençlik Marşı

Ey kahraman Türk genci, Sen bu vatanın umudu, sen bu milletin gururusun. Atatürk’ün izinde ilerle, Vatanı sev, millete hizmet et.

(Nakarat) Çalış, üret, yenilik yap, Bu vatanı kalkındır, daha ileriye taşı. Atatürk’ün emanetine sahip çık, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşat.

19 Mayıs’ı en güzel şekilde kutlamak için okullar ve çeşitli kurumlar farklı programlar hazırlayabilir. Anma törenleri, şiir dinletileri, konserler, spor müsabakaları ve çeşitli temalar etrafında düzenlenen etkinlikler bu programlara dahil olabilir.

09:00 Anıtkabir’e çelenk sunma töreni

10:00 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

10:15 Günün anlam ve önemini anlatan konuşma

10:30 Şiir dinletisi

11:00 Konser

12:00 Spor müsabakaları

14:00 Serbest zaman


19 Mayıs'ta Hangi İşyerleri Kapalı? 19 Mayıs'ta Bankalar Kapalı Mı? 19 Mayıs'ta Borsa Kapalı Mı? 19 Mayıs'ta Kargolar Ça


19 Mayıs’ta Hangi İşyerleri Kapalı? 19 Mayıs’ta Bankalar Kapalı Mı? 19 Mayıs’ta Borsa Kapalı Mı? 19 Mayıs’ta Kargolar Ça


Editör: Atakan Öztürk


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks