Dolar 32,2470
Euro 35,0878
Altın 2.527,49
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Bilim Sincan ilçe gençlerini bilim ve teknoloji ile tanıştırmaya devam ediyor

Bilim Sincan ilçe gençlerini bilim ve teknoloji ile tanıştırmaya devam ediyor
6 Mayıs 2024 09:05
18

Türkiye genelinde genç nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamak ve onları olumlu yönde eğitme çalışmaları sürüyor. Resmi ve özel kuruluşlar tarafından peş peşe açılan eğitim yerleri binlerce öğrenciyi bünyesinde ağırlıyor.

BİLİM SİNCAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Bu kapsamda son yıllarda ülkenin yaptığı yerli ve milli teknoloji hamlesine katkıda bulunmak isteyen Sincan Belediyesi, Bilim Sincan’ı hizmete açmıştı. İçerisinde pek çok eğitim atölyesini barındıran bu hizmet noktası öğrencilere deneyerek yapma fırsatı buluyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’da sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunarak meraklıları buraya davet etti.

T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği içerisinde kurulan bu yer ilçedeki önemli eğitim yuvalarından birisi olarak ön plana çıkıyor. Başkan Ercan’da son yaptığı paylaşımda “Vizyon projelerimizden Bilim Sincan’da evlatlarımız teknoloji üretebiliyor, yazılım ve donanım teknolojileri geliştirebiliyor; dene yap, tasarım ve robotik kodlama atölyelerinde çeşitli eğitimler alabiliyor. Teknoloji ve bilim meraklısı tüm gençlerimizi bekleriz” ifadelerini kullandı.

AİLELERDE İLGİ GÖSTERİYOR

Ülke gençliğinden yeni yetenekleri keşfetmek adına açılan bu bilim noktaları genç bireylerin aileleri tarafından da önemseniyor. Evlatlarındaki bilim ve teknoloji ilgisini gören ya da evlatlarının bu konuda eğitim almasını isteyen aileler çocuklarını bu yerlere getiriyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks