Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Trakya’da “Orman Benim” Kampanyası kapsamında çevre temizliği yapıldı

Trakya’da “Orman Benim” Kampanyası kapsamında çevre temizliği yapıldı
4 Mayıs 2024 11:54
13

Trakya’da “Orman Benim” Kampanyası kapsamında çevre temizliği yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan “Orman Benim” Kampanyası kapsamında Trakya’da ormanlardaki çöpler toplandı.

Tekirdağ’da üniversite öğrencileri ve kurum müdürlerinin katıldığı etkinlikte Kumbağ Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çevre temizliği yapıldı.

Tekirdağ Orman İşletme Müdür Vekili Fuat Murat Mutlu, orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi amacıyla ülke genelinde etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulmasının amaçlandığını aktaran Mutlu, “Ormanlık alanlardaki çöpleri ve yangına sebep olacak maddeleri temizleyerek yangınların azaltılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Yeşil vatanımızı yangınlardan korumak istiyoruz. Türkiye’de çıkan yangınların yüzde 90’nın insan kaynaklı. Bu kampanyayla insan kaynaklı yangınların azaltılması konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan üniversite öğrencisi Çağla Bandar da ormanları herkesin koruması gerektiğini ve çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturdukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Üniversite öğrencisi Mine Arabal ise orman yangınlarında her yıl çok sayıda yeşil alanın kül olduğunu, bu tür etkinliklerin zaman zaman yapılması gerektiğini belirtti.

Edirne’de de Orman İşletme Müdürlüğünce orman temizliği etkinliği düzenlendi.

Süloğlu ilçesine bağlı Büyükgerdelli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Süloğlu Kaymakamı Adem Can Okur, kurum müdürleri, jandarma ve gönüllüler çöpleri topladı.

Kırklareli’ne bağlı Demircihalil köyündeki etkinlikte ise Vali Birol Ekici, gönüllülerle ormanlık alanda bulunan çöpleri topladı.aa


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks