Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

MGM yeniden gök gürültülü sağanak yağışı duyurdu! 15 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı verildi

MGM yeniden gök gürültülü sağanak yağışı duyurdu! 15 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı verildi
4 Mayıs 2024 01:48
24

Yurt genelinde son bir haftaya bakıldığı zaman kuvveti yağışın hakim olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Mayıs tarihi için toplamda 15 ilde yağışların devam ettiği belirtildi.

METEOROLOJİ’DEN 15 İL İÇİN SARI KODLU UYARI DUYURULDU!

Bugün konu ile ilgili yapılan açıklamalarda beklenen olumsuz hava şartlarına ilişkin şu şekilde duyurular geldi;

İç Anadolu’nun Doğusunda Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

04.05.2024 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra Kayseri, Sivas, Niğde, Aksaray ve Nevşehir çevreleri ile Yozgat’ın doğusunda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İç Kesimlerde Beklenen Zirai Don Hadisesine Dikkat

05.05.2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Pazar akşam saatlerinden itibaren gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve Göller Yöresi’nde 06.05.2024 Pazartesi gece saatlerine kadar, İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif, İç Anadolu’nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir) yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu’nun Doğusunda Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

04.05.2024 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra Diyarbakır’ın doğusu (Kulp, Silvan, Bismil, Lice, Hazro), Batman’ın kuzeyi (Merkez, Sason, Kozluk, Beşiri), Siirt’in batısı (Kurtalan, Baykan), Şırnak’ın batısı (Merkez, Cizre, İdil, Güçlükonak, Silopi) ve Mardin’in doğusunda (Dargeçit, Midyat, Nusaybin) yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

04.05.2024 Cumartesi Günü Doğu Akdeniz’in İç Kesimlerinde Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Doğu Akdeniz’de 04.05.2024 Cumartesi günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren Adana’nın iç kesimleri, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay’ın kuzey kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Denizlerimizde (Doğu Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Doğu Akdeniz’de rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Pazar günü (05.05.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Denizlerimizde (Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Akdeniz’in batısında rüzgarın Cuma (03.05.2024) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden, Antalya Körfezi’nde Cumartesi (04.05.2024) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cumartesi günü (04.05.2024) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks