Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesi hakkında konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesi hakkında konuştu
4 Mayıs 2024 15:35
22

Bir kaç yıldır hızlı bir şekilde olumsuz bir ivme kazanan Türkiye ekonomisi son dönemlerde uygulanan adımlar ve yapılan değerlendirmeler ile toparlanma sinyalleri vermişti. Özellikle hükümet kanadından ileriye dönük olumlu tahminleri destekleyen bir açıklama dün akşam saatlerinde geldi.

ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN SEVİNDİREN GELİŞME

Ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s yaptığı açıklama ile Türkiye’nin yeni notunu duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunun “B”den “B+”ya yükseltildiği ve kredi notu görünümünün “pozitif” olarak korunduğu ifade edildi. Bu olumlu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bir açıklama geldi.

11 yıl sonra SP’nin Türkiye için yaptığı olumlu değerlendirmeyi atılan adımlara bağlayan Bakan Şimşek “Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıyor.” dedi. Diğer kuruluşlardan da benzer kararlar beklediğini aktaran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi. Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Bu kuruluşların yapacağı değerlendirmeler ekonomi için olumlu anlam ifade ediyor. Konuya dair yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanacağı tahmin ediliyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks