Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

FAO açıkladı: Küresel gıda fiyatları artmaya devam ediyor!

FAO açıkladı: Küresel gıda fiyatları artmaya devam ediyor!
4 Mayıs 2024 08:00
15

GIDA FİYATLARINDA ARTIŞA DEVAM

Dünya gıda fiyatları nisan ayında da artışa devam etti. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından açıklanan veriler küresel gıda fiyatlarındaki artış oranını gözler önüne serdi.

ET VE ŞEKER FİYATLARI DEĞİŞTİ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri değerlendiren FAO dünya da gıda fiyatları endeksinin mart ayındaki revize 118,8 seviyesinden nisan ayında 119,1’e çıktığını gösterdi. Böylece endeks nisan ayında aylık bazda yüzde 0,3 yükselirken; bir önceki yıla göre ise yüzde 9,6 düşüş gösterdi.

YÜKSELİŞTE ET FİYATLARI ETKİLİ

Nisan ayındaki artışa yükselen et fiyatları,  bitkisel yağlar tahıllardaki ılımlı artışların neden olduğu görüldü. Bu artışların şeker ve süt ürünlerindeki fiyat düşmesinden fazla olduğu belirtildi.

FAO Tahıl Fiyat Endeksi mart ayına göre yüzde 0,3 artarak üç aylık düşüşten sonra artışa geçti. FAO Tüm Pirinç Fiyat Endeksi, hasat baskısı sebebiyle yüzde 1,8 oranında geriledi. FAO Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi de  mart ayına göre yüzde 0,3 artarak 13 ayın en yüksek seviyesini gösterdi. FAO Et Fiyat Endeksi, uluslararası kümes hayvanları, büyükbaş ve küçükbaş et fiyatlarının yükselmesiyle nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 arttı. FAO Şeker Fiyat Endeksi Mart ayına göre yüzde 4,4 gerileyerek Nisan 2023 seviyesinin yüzde 14,7 altında kaldı. FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi ise altı ay süren artışı bitti yüzde 0,3 oranında düşüşe geçti.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks