Dolar 32,2132
Euro 35,0805
Altın 2.525,00
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

DSÖ: Refah’a düzenlenecek olası bir saldırı bölgeyi kan gölüne çevirebilir

DSÖ: Refah’a düzenlenecek olası bir saldırı bölgeyi kan gölüne çevirebilir
4 Mayıs 2024 11:51
9

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze’nin Refah kentine yapılacak olası bir saldırının bölgede hali hazırda bozuk olan sağlık sistemini daha da ‘zayıflatacağı’ uyarısında bulunarak, ölüm ve hastalıkların da artacağına dikkat çekti.

DSÖ’den yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Refah saldırısı ölüm ve hastalık oranlarını önemli ölçüde artıracak ve zaten bozuk olan sağlık sistemini daha da zayıflatacak. DSÖ, Refah’ta yapılacak geniş çaplı bir askeri operasyonun bölgenin kan gölüne dönüşeceğinden endişe duymaktadır. Şu anda 1.2 milyondan fazla insan bölgede barınıyor ve birçoğu başka bir yere taşınamıyor.

 Yeni bir yerinden edilme dalgası aşırı kalabalığı daha da artıracak, gıda, su, sağlık ve temizlik hizmetlerine erişimi daha da kısıtlayacak, hastalık salgınlarının artmasına, açlık seviyelerinin kötüleşmesine ve daha fazla can kaybına yol açacaktır. Gazze’deki 36 hastanenin yalnızca yüzde 33’ü ve birinci basamak sağlık merkezlerinin yüzde 30’u, tekrarlanan saldırılar ve hayati önem taşıyan tıbbi malzeme, yakıt ve personel sıkıntısı nedeniyle belirli kapasitelerde çalışıyor. Acil durum çabalarının bir parçası olarak, DSÖ ve ortakları, hizmetlerin genişletilmesi ve malzemelerin önceden konumlandırılması da dahil olmak üzere sağlık hizmetlerini iyileştirmek ve yeniden canlandırmak için acilen çalışıyor, ancak Refah’a düzenlenecek olası bir saldırı bizi bozulan sağlık sistemi, ölüm ve ölümlerdeki artışla baş edemeyeceğimiz bir noktaya getirecek.”

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, “Refah’ta geniş çaplı bir askeri operasyonun kan gölüne yol açabileceği ve zaten bozuk olan sağlık sistemini daha da zayıflatabileceği konusunda derin endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks