Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Borçka turizm sezonuna hazır

Borçka turizm sezonuna hazır
4 Mayıs 2024 15:27
15

Contarlı, Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Macahal Havzası, Karagöl Tabiat Parkı, 1000 yıllık tarihe sahip Banakna Köprüsü, İremit ve Muratlı Camisi gibi tamamen ahşap tarihi camileri gibi tarihi ve doğal güzelliklere sahip ilçenin kestane balıyla da her geçen yıl kendinden daha fazla söz ettirdiğini söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 04 At 14.11.20

Karagöl ve Camili Havzasının turizmde Artvin’in hatta Karadeniz’in incisi olduğunu ifade ederek, “Doğu Karadeniz’e gelen tüm turistlerin görmek için can attığı bir yer. Yer yer Beyaz perdeye de konu oluyor. Diziler filmler çekiliyor. Burası doğayla iç içe yaşan özel bir bölge. Bu bölge gelişmeye açık bir alan. Tanıtım, konaklama, bir hikayesinin olması gelişim ve ilgi için önemli. Halkın turizmi öğrenmesi sahiplenmesi de bu bölgedeki turizm hareketliliğini her geçen gün artırıyor. Bu doğal bir süreçtir, bu doğal süreci yakından yaşıyoruz. Karadeniz’in en bakir coğrafyası Artvin’dir.” Dedi.


Kaymakam Contarlı’dan Veda Konuşması

Kaymakam Contarlı’dan Veda Konuşması

Borçka genelindeki otel ve pansiyonlarda 550 yataklı konaklama imkanına sahip olduklarını anlatan Contarlı, “Bu sayının yeterli olmadığını düşünüyorum ama bu sayının yavaş yavaş artacaktır. Bölge halkı turizme sahip çıkıyor. Bu güzel bir şey. Bizde konaklama projelerine insanları teşvik ediyoruz.”

Editör: HİKMET BAŞAR


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks