Dolar 32,2031
Euro 35,0731
Altın 2.526,94
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Şavşat Kültür ve Sanat Evi Faaliyetlerine Başlıyor

Şavşat Kültür ve Sanat Evi Faaliyetlerine Başlıyor
3 Mayıs 2024 13:55
18

Edebiyatı, sanatı, müziği, tiyatroyu Şavşat‘ın her noktasına taşımayı hedefleyen Şavşat Kültür ve Sanat Evi’nde vatandaşlara özel ücretsiz film gösterimleri başlıyor. 
Şavşat’ta, gençlerle, kadınlarla farklı bir kültürü ve yeni bir hayatı yaratmanın inancıyla hizmete açılan Şavşat Kültür ve Sanat Evi’nde, vatandaşlara eski günlerdeki gibi bir arada sinema izleme imkanı sunulacak.
Şavşat’ın kültürüne ve sanatına bir katkı sağlamak amacıyla açılan işletme ilk film gösterimini Kar ve Ayı filmi ile gerçekleştirecek. 
“Sinemanın tadını özledik”
Film izleyip sonrasında filmlerin tartışıldığı bir mekanın eksik olduğunu bu sebeple ilçeye, Şavşat Kültür ve Sanat Evi’ni kazandırdıklarını ifade eden işletme sorumlusu Mehmet Fatih Keskin, eski günlerdeki gibi bir arada film izlemeyi özlediklerini kaydetti. 
Vatandaşların sosyal medyadan birkaç saatliğine uzaklaşmasını ve sosyalleşmelerini istediklerini aktaran Keskin, şunları söyledi:
“Bu boşluğu tamamlama yolunda attığımız adımımıza bugün itibariyle başlıyoruz. İlk gösterime girecek olan filmimiz Kar ve Ayı olacak. Bugün saat 20.00’de tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum. Eskiden bir arada olduğumuz, sevdiklerimizle, ailelerimizle birlikte izlediğimiz sinemanın tadını özlediğimizi düşünüyorum. Telefonlardan, sanal alemden birkaç saatliğine de olsa uzaklaşabileceğimiz bir etkinlik düzenledik. 
Türkiye, Almanya, Sırbistan ortak yapımı Kar ve Ayı’nın çekimleri 2020 yılında Artvin’in Şavşat bölgesinde kış döneminin zorlu koşullarında yapıldı. İlçemizle de yakından ilişkili bu film ile gösterimlerimize başlamak istedik. Ücretsiz gösterimimize tüm Şavşat halkını bekliyoruz.”


Halk Oyunlarında Bir Başarı Daha

Halk Oyunlarında Bir Başarı Daha

şavşat-1

Editör: Aleyna SARIGÜL MERT


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks