Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Pirina yağı mı, zeytinyağı mı?

Pirina yağı mı, zeytinyağı mı?
3 Mayıs 2024 09:39
18

Zeytinyağının posasından elde edilen bir yağ olduğundan dolayı tadı, tuzu ve aroması olmayan bir madde olan pirina yağı görüntüsü ve kıvamı ile zeytinyağından ayırt edilemiyor.

Hem marketteki şişeleri birbirine benziyor, hem de renkleri birbirine benziyor ama uzmanlar uyarıyor. Zeytinyağı alıyorum zannederken pirina yağı almayın…

PİRİNA YAĞI VE ZEYTİNYAĞI NASIL AYIRT EDİLİR?

Kalitesiz olduğu düşünülen pirina yağı sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Peki bu yağ zeytinyağından nasıl ayırt ediliyor?

İSTİB Meclis Üyesi Osman Berberoğlu Haber Global’e yaptığı açıklamada, “Bu yağ eskiden sabun sanayinde kimyasal sanayide kullanılıyordu. Teknolojinin artması ile pirinanın içinde kalan yüzde 5-7 civarındaki yağı tekrardan bile isteyip onunda yağını alma pozisyonuna getirdiler.

Fiyatı zeytinyağına göre neredeyse yarı fiyat, haliyle de tercih ediliyor. Vatandaşlar markete gittiğinde ürünün üzerindeki karekod tarama ile etiketlerine bakarak mutlaka ayırt edebilir.” dedi.

Pirina yağı uygun fiyatlı olsa da, sofrada tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks