Dolar 32,2681
Euro 35,0261
Altın 2.478,73
BİST 10.560,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Meteoroloji’den 15 için sarı kodlu fırtına ve sağanak yağış uyarısı geldi!

Meteoroloji’den 15 için sarı kodlu fırtına ve sağanak yağış uyarısı geldi!
3 Mayıs 2024 01:53
24

Son bir haftada yurt genelinde yaşanan olumsuz hava durumları devam ediyor. Bu çerçevede konu hakkında gün içinde beklenen sağanak yağış ve 

METEOROLOJİDEN 15 İL İÇİN SARI KODLU UYARI GELDİ!

Devam eden bu hava olaylarına ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşlara şu uyarılar yapıldı;

Denizlerimizde (Batı Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Batı Akdeniz’in batısında rüzgarın Cuma (03.05.2024) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden, Antalya Körfezi’nde Cumartesi (04.05.2024) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cumartesi günü (04.05.2024) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Trakya’da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 03.05.2024 Cuma günü öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Kesimlerde Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi ile 03.05.2024 Cuma günü sabah saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay’ın batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MGM tarafından yapılan açıklamalarda özellikle de belirtilen bölgelerde olumsuz hava şartlarının hakim olmaya devam edeceği ifade edilmiş oldu.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks