Dolar 32,1473
Euro 35,0576
Altın 2.517,82
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

MEB’e giden CHP Milletvekilleri yeni müfredat taslağıyla ilgili açıklama yaptı! Maarif modelini kabul etmiyoruz

MEB’e giden CHP Milletvekilleri yeni müfredat taslağıyla ilgili açıklama yaptı! Maarif modelini kabul etmiyoruz
3 Mayıs 2024 14:54
26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Emir ve partili bazı milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) yürüdü. CHP’li Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yeni müfredat taslağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken Türkiye’de yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 154 bin öğretmen olduğunu belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, neredeyse her evde eğitim sürecinin içinde bir yurttaş bulunduğunu ve eğitimin herkesin ortak meselesi olduğunun altını çizdi.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN EĞİTİMDE BEKA SORUNU VURGUSU

MEB tarafından kamuoyuna duyurulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli taslağının çağ dışı bir eğitim manifestosu niteliği taşıdığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, “Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil, bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı bilimsel olmayan politik bir metindir. Eğitimin biliminin geldiği nokta ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur.” şeklinde konuştu. 

Eğitimin Türkiye için bir beka sorunu olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, “Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil, bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı bilimsel olmayan politik bir metindir. Eğitimin biliminin geldiği nokta ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur. Bu programa yönelik bir ihtiyaç analizi yapılmamıştır. Nitelikli eğitim sistemlerinde, yeni bir öğretim programı geliştirmek için öncelikle ihtiyaç analizi yapılmalı, eski programlarda aksayan yönler tespit edilmeli ve bunlara yönelik düzenlemeler katılımcı ve şeffaf bir anlayışla yapılmalıdır. Oysa bu programa temel oluşturan hiçbir ihtiyaç analizi kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Çünkü yapılmamıştır. Yalnızca ideolojik gerekçelerle kamunun kaynağı, halkın zamanı, çocuklarımızın geleceği çarçur edilmek istenmektedir.” değerlendirmesinde bulundu. 

‘’BİZ BU MAARİF MODELİNİ KABUL ETMİYORUZ” 

Sunulan taslak program içinde yer alan kavramların tutarlılığı olmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, programda sadeleştirilen şeylerin belli olduğu bunun da ‘’Cumhuriyet değerleri, Atatürk, bilim, sanat ve felsefe.” olduğunu belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, programın bu halini kabul etmediklerini belirterek “Cumhuriyet, aktif sorumlu yurttaşlar yetiştirilmesini isterken iktidar itaatkar ve kanaatkar nesiller yetiştirmek istiyor. Bu çağ dışı program taslağı da bunun bir eseri olarak karşımızda duruyor. Anayasanın laiklik ilkesinin düpedüz hedef alındığı bu programı tümden reddediyoruz.” ifadesini kullandı. Milletvekilleri, açıklamanın ardından Bakanlık önünden ayrıldı.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ NEDİR?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süreyle görüş bildirilebilecek. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli beceriler çerçevesi oluşturulurken “beceri” temelli sadeleştirilmiş ve derinlemesine öğrenme yaklaşımı geliyor. Milli Eğitim Bakanlığınca, hazırlıkları süren ve “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan yeni müfredat taslağı, “https://gorusoneri.meb.gov.tr/” adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Bir haftalık askı sürecinin ardından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Haberankara.com


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks