Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 23°C

“Giden başkan kişi başına 13 bin 278 TL borç bırakmış”

“Giden başkan kişi başına 13 bin 278 TL borç bırakmış”
3 Mayıs 2024 14:45
18

Lalapaşa Belediyesi’nin borcu dudak uçuklattı

AK Parti’den CHP’ye geçen Lalapaşa Belediyesi’nin borç tablosu açıklandı.  Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, bir önceki dönemden belediyeye yaklaşık 24 milyon liralık borç bırakıldığını açıkladı.

Lalapaşa Belediye Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyerek nasıl bir belediye devraldığını anlatan Başkan Geldi, Belediyenin mali durumunu incelediklerinde ciddi bir mali yükle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.  Göreve gelmeden önce verdiği şeffaflık sözünü mali konular başta olmak üzere tüm konularda hayata geçireceklerini belirten Geldi,  Yıllık bütçesi 500 bin TL olan temsili ağırlama giderlerinin 317 bin TL’lik kısmının sadece 3 ayda harcandığına dikkat çekti.  2023 yılında Lalapaşa Belediyesi’nin toplam gelirinin ise 13 milyon 677 bin TL gelir olduğunu belirten başkan Geldi, gelirin iki katı borçlu bir belediye devraldıklarını şu sözlerle anlattı;  “Bu borç kesinlikle bizi korkutmuyor. Biz hem borcumuzu ödeyen hem de yatırım yapan bir belediye olacağız. Bugün ise belediye kasamızda 770 milyon paramız var.  Borçlarımız da 760 bin.  An itibariyle bir aylık maaşları ödeyecek kadar para var. Belediyemize İller Bankası’ndan gelen para ise 577  bin TL’dir. Ama biz bu sorunların üstesinden gelecek bir yönetim sergileyeceğiz”  dedi.

ÇOCUKLARIN OYNAYABİLECEĞİ PARKLAR YARATILACAK

Belediye olarak önceliklerimizden biri olan su pompalarındaki arıza da bir an önce giderilecek  diyerek su konusundaki hassasiyetini dile getiren başkan Geldi, “Atıl durumda bulunan araçlarım muayeneleri ve bakımları yapılarak hizmete sunulacak. Çocukların oynayabileceği parklar yaratılacak. İlçemizde biliyorsunuz GAZDAŞ çalışması var. GAZDAŞ çalışması tamamlandıktan sonra bununla ilgili üst yapıya da hızlı bir şekilde girip burada vatandaşın mağduriyetimizi gidereceğiz. Biliyorsunuz seçim takviminde su, çevre, ilçe ve il belediyelerine rağmen bizim Lalapaşa’mızda su fiyatları çok yüksekti. Bizim bir vaadimiz vardı. Yüzde 20 olarak ilk meclisimizde suya indirim yapacağız dedik. İlk toplantımızda bunu yaptık ve şu an da su fiyatı Lalapaşa’da yüzde 20 indirimli olarak devam ediyor” diye ifade etti.

KOMŞULARIMIZA KİMİ DESTEKLEDİN DİYE SORMUYORUZ

Lalapaşa’nın merkezinden geçen dere uzun yıllardan beri hiç ıslah edilmemişti. Orada dere yatağını temizliyoruz ve en azından taşkınlarla ve pis bir görüntüyü ortadan kaldıracaklarını ifade eden Geldi, “ TOKİ’ye giden 1’nolu TOKİ’ye giden yol statüsü bir yoldu zayıftı. Burayı mıcır dolguyla doldurduk.  eski belediye meclis üyemize, meclisimize davet ettik. Kendilerine ilçemize yaptığı çalışmalardan dolayı plaketle onurlandıracağız. Teslim alırken de söylediğimiz gibi biz 31 Mart itibariyle siyaseti bir kenara bıraktık. Buraya gelen her komşumuz hangi siyasi partiye oy verdin? Kimi destekledin diye sormuyoruz. Bizden ne istediğini soruyoruz. Bu çizgilere de devam edeceğiz.

Biliyorsunuz ki 5 Mayıs kakava şenlikleri var ilçemizde. Uzun yıllardan beri ilçemiz kültürel faaliyetlere hasretti. Bu anlamda hızlı bir şekilde gerekli çalışmaları yaptık. Çok cüzi bütçelerle bu festivali gerçekleştiriyoruz. Festival 5 Mayıs 2024 Pazar günü ilçe merkezinde belediye önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Pazar yerinde kakava ateşi yakılacak. Arkasından folklor gösterileri, Savaş Coşkun konseri, Keşanlı Yaşam konseri, ondan akabinde de Romantik Erhan ve Bayan Romantik konseriyle devam edecek. Bir iki de misafir dostlarımız katılacak” diye konuştu.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks