Dolar 32,2407
Euro 35,0320
Altın 2.448,17
BİST 10.677,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 26°C
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 30°C

ABB meclisten geçirdi: Gençlere Tarım ve Orman Sevgisi Aşılanacak

ABB meclisten geçirdi: Gençlere Tarım ve Orman Sevgisi Aşılanacak
3 Mayıs 2024 14:05
17

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlere tarım ve orman sevgisi aşılamak amacıyla mecliste kararlar aldı.

Ankara Büyükşehir belediyesi Meclisi, yeni neslin tarım ve orman sevgisini artırmak amacıyla; Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği içinde çeşitli faaliyetler yapılmasını planlıyor. Belediyenin aile yaşam merkezleri yüzme havuzları ve kütüphanelerden hizmet alan gençlere tarım ve orman sevgisini kazandırmaya yönelik çalışmalar başlatıyor.

Meclis üyelerinden Meral Bozoğlu’nun önergesinin kabul edilmesi ile alınan kararla, gençlerin tarım ve ormanla ilgili faaliyetlere katılımının artırılması hedefleniyor. Konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılacağı ve etkinliklerin usulüne uygun olarak düzenleneceği belirtildi.

Meclis toplantısında yapılacak faaliyetler raporlaştırıldı. Düzenlenecek olan faaliyetler gençlerin tarım ve orman ilgili alanlarda etkin olarak yer almalarına teşvik edecek nitelikte olacak. Bu kapsamda, boş tarım arazilerinde ekin toplama, bal ormanlarında bal üretimi ve toplama gibi faaliyetler planlanıyor. Ayrıca, köy fırınlarında ekmek yapma gibi geleneksel tarım uygulamaları da gençlere tanıtılacak.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri, gençlerin doğayla iç içe olmalarını ve tarım ile orman sevgisini geliştirmelerini sağlamak amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini ifade etti.

 


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et