Dolar 32,2934
Euro 35,0289
Altın 2.477,35
BİST 10.511,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

İki Profesör, Erzurum’dan Gelip Torul Altınpınar Köy Ortaokulu’nda Meslek Tanıtımı Yaptılar

İki Profesör, Erzurum’dan Gelip Torul Altınpınar Köy Ortaokulu’nda Meslek Tanıtımı Yaptılar
2 Mayıs 2024 19:20
21

Programda Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Saliha Erentürk tarafından “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Depolama” ve Prof. Dr. Köksal Erentürk tarafından da “Yapay Zeka ve Zeki Sistemler” konusunda söyleşi gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Köksal Erentürk, “Yapay Zeka ve Zeki Sistemler” konulu sunumunda yapay zekanın insan zekasını taklit eden ve insan tarafından yapılan görevleri yerine getiren bilgisayar sistemleri olduğunu, yapay zekanın bilgisayarların öğrenmesine, akıl yürütmesine ve kendi kendine karar vermesine olanak tanıdığını belirterek yapay zekanın insan zekâsına özgü olan algılama, öğrenme, çoğul kavramları bağlama, düşünme, fikir yürütme, sorun çözme, iletişim kurma, çıkarımda bulunma, karar verme gibi yüksek bilişsel fonksiyonları veya otonom davranışları sergilemesi beklenen yapay bir işletim sistemi olduğunu söyledi.

Yapay zekanın tarihini anlattıktan sonra yapay zekanın nasıl çalıştığını aktaran Prof.Dr. Erentürk, yapay zeka türleri ve en çok aranan yapay zeka becerilerinin bahsederek yapay zekada çalışmanın faydalarını ve iş imkanlarını anlattı.

Aynı fakülteden Prof.Dr. Saliha Erentürk ise “Enerji Depolama Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Eğilimler” konulu sunumunda yenilenebilir enerji kaynaklarından bahsederek türlerinden ve faydalarından bahsetti. Enerji depolama konusuna ayrı bir başlık açan Erentürk, enerji depolanmasının üretim ve tüketim arasındaki farkı dengelediği gibi, enerji tasarrufu açısından da çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, okul yöneticileri ile öğretmenlerinin katıldığı söyleşi programı sonunda akademisyenlere günün anısına plaket takdim etti.

Program öncesinde ise okulda öğrenim gören okulöncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle öğretmenler ve yöneticilerin katılımıyla kahvaltı etkinliği düzenlendi.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks