Dolar 32,2772
Euro 35,0355
Altın 2.473,33
BİST 10.543,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

“Basın özgürlüğü olmadan, demokrasinin gelişmesi imkansızdır”

“Basın özgürlüğü olmadan, demokrasinin gelişmesi imkansızdır”
2 Mayıs 2024 21:02
23
<!–

Gözden kaçırmayın

–> 'Zerdaçal'ın faydaları saymakla bitmiyor ‘Zerdaçal’ın faydaları saymakla bitmiyor

Afacan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir açıklama yaparak tüm basın emekçilerinin ve gazetecilerin gününü kutladı.
Erol Afacan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Özgür ve bağımsız bir basın, halkın bilgi edinme hakkını korur, şeffaflığı teşvik eder ve hesap verebilirliği sağlar. Bu nedenle, basın özgürlüğü, tüm toplumlar için hayati önem taşımaktadır.
Ne yazık ki, günümüzde birçok ülkede basın özgürlüğü tehdit altındadır. Gazeteciler, fikirlerini özgürce ifade ettikleri ve hakikati aradıkları için baskıya, şiddete ve hatta ölüm tehditlerine maruz kalmaktadır.
Bu durum, tüm insanlık için endişe vericidir. Basın özgürlüğü olmadan, demokrasinin gelişmesi ve korunması mümkün değildir. Bu nedenle, tüm ülkelerin basın özgürlüğünü korumak ve geliştirmek için gerekli adımları atması gerekmektedir.
Biz de Çorum Eczacı Odası olarak, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu amaçla, basın emekçilerine ve gazetecilere destek veriyor ve onların haklarını savunuyoruz.
Bu vesileyle, tüm basın emekçilerimizin ve gazetecilerimizin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca, tüm vatandaşlarımızı da basın özgürlüğünün önemini kavramaya ve bu değeri korumaya katkıda bulunmaya davet ediyorum.”


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks