Dolar 32,2836
Euro 35,0994
Altın 2.469,96
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Ayaş Belediyesi tarihi Ulu Cami’de bakım çalışması gerçekleştirdi

Ayaş Belediyesi tarihi Ulu Cami’de bakım çalışması gerçekleştirdi
2 Mayıs 2024 10:50
31

Ankara’nın tarihi eserleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Tarihi miras olan eserler bulundukları yerlere ekonomik birer gelir olurken kendisini görmeye gelenlere önemli mesajlar veriyor.

ULU CAMİDE BAKIM ZAMANI

Bu kapsamda Ankara’nın Ayaş ilçesinde de tarihi yapı ve eserlere yönelik bakım çalışmaları sürüyor. Ayaş Belediyesi yaptığı açıklama ile “Ayaş Belediyesi, şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Eski Cami’nin (Ulu Cami) oluklarını temizleyerek bakımını tamamladı. Bu çalışma, caminin tarihi dokusunun korunmasına ve çevresindeki yaşamın devamına katkı sağlıyor” ifadelerine yer verildi.

Ayaş Belediye Meydanında yer alan ve ilçenin en eski camisi olan Ayaş Ulu Caminin yapım tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. 15. Yüzyıldan kalma olduğu şeklinde olduğu yönünde tahminler yapılan caminin gelecek yıllarda da ilçede yer alabilmesi için titiz çalışmalar yapılıyor. İç tasarımı ahşap bir yapı olarak ziyaretçilerin karşısına çıkan cami ilçe halkı tarafından da ilgi gösterilen bir yer olarak biliniyor.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Belediye Başkanlığı’nı İzzet Demircioğlu’nun yaptığı Ayaş Belediyesinde ekipler dönem dönem Ulu Cami’de çalışmalar yaparak eksikleri gideriyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

Cengiz Ortataş – Haberankara.com özel haberidir. Alıntılanamaz, kopyalanamaz.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks