Dolar 32,2454
Euro 35,0654
Altın 2.519,21
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı belli oldu

Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı belli oldu
1 Mayıs 2024 10:55
16

Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı belli oldu

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı belli oldu.

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan, bolluğun ve bereketin simgesi Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nde bu yıl 3 gün boyunca baharın gelişi kutlanacak. Dev Kakava ateşi yanacak, dilekler yazılacak, Tunca nehrine bırakılacak. Kakava Hıdırellez Şenlikleri’yle baharın gelişini büyük umutlarla, sevgiyle ve barışla karşılayacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Binlerce yıllık bir gelecek olan, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Kakava – Hıdırellez Şenlikleri’ni yaşıyor ve yaşatıyor olmanın gurunu yaşıyoruz. Baharı, büyük umutlarla, sevgiyle, barışla karşılamak isteyen herkesi dev Kakava ateşinin yandığı, dileklerin dilendiği, 9/8’lik ritimlerin mutlulukla buluştuğu 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne bekliyoruz” dedi.

4 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak olan şenlikler, saat 23.00’a kadar sürecek. Saat 17.00’da 9/8 ezgiler eşliğinde devam edecek olan şenliklerde, Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Mor-İz Kadın Meclisi Dans Topluluğu, Edirne Belediyesi Modern Dans Topluluğu, Edirne Belediye Bandosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Müzik Topluluğu, Edirne Belediye Bandosu, Edirne Türk Müziği ve Rumeli Müzikler Topluluğu, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası konser verecek.

Kakava ateşinin yakılacağı 5 Mayıs Pazar günü de etkinlikler, Sarayiçi’nde saat 10:00’da 9/8 ezgilerle başlayacak. Saat 15:00’da Edirne Belediye Bandosu Eşliğinde Protokolün Tören Alanına Yürüyüşüyle devam edecek programda, konuşmaların ardından saat 15:45’te Kakava ateşi yakılacak. Ardından Edirne Belediye Roman Halk Oyunları Topluluğu, HOTEAD Dans Topluluğu, Anadolu Folklor Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Müzik Topluluğu, Ahmet GÜMÜŞ Klarnet Topluluğu, Mor-İz Kadın Meclis Darbuka Topluluğu, Edirne Belediyesi Kent Orkestrası, Edirne Belediye Bandosu, Süheyla SOLAK & Blues of Rumeli konseri gerçekleştirilecek.

6 Mayıs Pazartesi günü saat 04:30’da Sarayiçi’nde 9/8 müziklerle sürecek olan şenlikler, saat 05:30’da Kakava Ritüeli Dans Gösterisi ardından Tunca Nehri’ne Dilek Atma Ritüeli ile taçlandırılacak. Pazartesi günü saat 12:00’da Mor – İz Kadın Meclisi Darbuka Topluluğu ve Edirne Belediye Bandosu gösterileri olacak.HABER MERKEZİ

 


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks