Dolar 32,1809
Euro 35,1005
Altın 2.511,89
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Gümüşhane Lisesi Kız Pansiyonundan Sıcak Bir Dokunuş: Sıfır Atık Bebekler Torul Aktaş İlkokulu’nda

Gümüşhane Lisesi Kız Pansiyonundan Sıcak Bir Dokunuş: Sıfır Atık Bebekler Torul Aktaş İlkokulu’nda
1 Mayıs 2024 11:51
11

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sosyal Sorumluluk Çalışmaları kapsamında Gümüşhane Lisesi Kız Pansiyon’unda anlamlı bir proje hayata geçirildi. Müdür Yardımcısı Mehtap Öztürk’ün koordinesinde ve belletici öğretmenlerle birlikte pansiyon öğrencileri, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden ve hiçbir bütçe ayırmadan oyuncak bebekler hazırladı. Bu oyuncak bebekler, Torul Aktaş İlkokulu öğrencilerine hediye edildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Okul Müdürleri Fatih Demirel ve Serkan Yıldırım, idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen ziyarette oyuncak bebekler okul öncesi ve ilkokul kademesinde tüm sınıflara dağıtıldı. Öğrencilerin mutluluğu duygusal anların oluşmasına yol açtı.

“Sıfır Atık Bebeklerin Yüzündeki Gülümseme Anlamlıdır”

Etkinlik hakkında konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Gümüşhane Lisesi pansiyon öğrencilerinin dinlenme saatlerinde telefon başında zaman geçirmek yerine yaratıcılıklarını kullanacakları keyifli bir etkinlikte bulunduklarını ve emeği geçen herkesi kutladığını belirtti.

Müdür Yardımcısı Mehtap Öztürk ise proje hakkında bilgi vererek, çocukların atık malzemelerden hayal ettikleri oyuncak bebekleri tasarlayarak geri dönüşümü bir sanata dönüştürdüklerini ve bunu hiç bütçe ayırmadan yaptıklarını söyledi. Öztürk, “Kullanılmaz çöpe atalım” diye düşündüğümüz yarım kalmış iplikler, renk renk birikmiş düğmeler, giyilmeyen kıyafetler, eskimiş çoraplar, kumaş parçaları vb. her türlü atığı değerlendirdiklerini ve bu etkinliğin bir parçası olan öğrencilerin eminim ki “Bunu atmayayım mutlaka değerlendirilecek bir yer bulurum” diye bir düşünce geliştireceklerini ifade etti.

Okul Müdürü Fatih Demirel ise yapılan çalışma ve okul ziyareti hakkında konuşarak, “El emeği bebeklerimizi çocuklara 23 Nisanda bayram hediyesi olarak vermeyi çok istemiştik fakat tam manasıyla hazırlanamayınca sonrasında vermek nasip oldu. Hem pansiyon öğrencilerimizin hem de Aktaş İlkokulundaki çocukların yüzlerindeki gülümsemenin sebebi olabilmek bizler için de paha biçilemez bir mutluluk oldu. Desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks