Dolar 32,2550
Euro 35,0219
Altın 2.465,84
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Başkan Gültekin ElüsMarjet ÜPAK A.Ş. toplantısına katıldı

Başkan Gültekin ElüsMarjet ÜPAK A.Ş. toplantısına katıldı
1 Mayıs 2024 09:30
12

ElüsMarket Ürün Piyasası Aracı Kurumu A.Ş. İmza töreni 29 Nisan Pazartesi günü tüm şirket ortaklarının yetkililerinin katılımıyla İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli başkanlığında gerçekleşti. Şirketin kuruluş imza törenine Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin katıldı.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan KÜTBO Başkanı Necati Gültekin; ElüsMarket ÜPAK’ın Afyonkarahisar, Alaşehir, Antakya, Aydın, Balıkesir, Bandırma, Bolvadin, Denizli, Edremit, Gemlik, Gönen, İstanbul, İzmir, Kütahya, Malkara, Manisa, Ödemiş, Salihli, Sandıklı, Söke ve Turgutlu ticaret borsaları ile İş Yatırım Menkul Değerler AŞ ortaklığıyla kuruldu ve şirketin 21 milyon 450 bin lira sermayeye sahip olduğunu belirtti.

TARIMSAL BORSACILIK FAALİYETLERİNDE YENİ DÖNEM

Elektronik ürün senetlerinin aracı kurumlar vasıtası ile alınıp satılacağı yeni dönemin işlem hacmini ve piyasa derinliğini artıracağını dile getiren Gültekin, lisanslı depoya ürün koyan çiftçiler ve bu ürünlerin kullanıcısı olan sanayicilerin yanı sıra farklı aktörlerin de bu piyasaya aktif olarak katılabileceğine işaret etti.

“ElüsMarket Ürün Piyasası Aracı Kurumu Anonim Şirketi (ElüsMarket ÜPAK) uzman ekibi ile tarımsal ürün piyasalarında işlem yapan yatırımcılara kurumsal hizmet verecek. Bu sistem ile tarımsal ürün piyasalarında fiyat belirsizliği azalırken tarım piyasalarının finansman sorunu çözülecek. Diğer borsalar tarafından kurulan bölgesel ÜPAK aracı kurumlarla birlikte ülkenin tarımsal ticaretini geliştirmeye odaklanacaklarını ifade ederek, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nda  (TÜRİB) işlem gören Elektronik Ürün Senedi TÜRİB sisteminde 2023 yılında 331 binin üzerinde işleme karşılık 12 milyon ton tarım ürünü ve 82 milyar liralık işlem hacmi gerçekleştiğini ve 186 lisanslı depomuz, 45 il, 136 ilçe ve 261 farklı lokasyonda 10 milyon ton saklama kapasitesi ile hizmet vermekte. TÜRİB faaliyete geçtiği dönemde 4 milyonun üzerindeki saklama kapasitesi günümüzde 2,5 katına yükselmiş durumda, bu rakamlarla ELÜS piyasaları her geçen gün büyümeye devam etmektedir” ifadesini kullandı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks