Dolar 32,2178
Euro 35,0647
Altın 2.528,33
BİST 10.730,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Ankara’da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi

Ankara’da sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi
1 Mayıs 2024 08:36
16

Ankara son bir kaç gündür bazı bölgelerde yoğun yağışa maruz kalmış, yaşanan toz taşınması ve fırtına çatıları uçurmuştu. O günlerden sonrasında da şehir için yağmur ve şiddetli rüzgar uyarıları devam etmişti.

ANKARA’DA SON YILLARIN EN YOĞUN YAĞIŞI

Bu kapsamda vatandaşlarda kentte olumsuz hava koşullarının devam edeceğini söyleyen yetkililerden dolayı yağışları beklemeye başlamıştı. Dün akşam saatlerinde ise Ankara’da son dönemlerin en yoğun yağışlarından birisi yaşandı. Eş zamanlı olarak kentin bir çok noktasında yoğun bir yağmur yağışı gerçekleşirken o esnada yollarda olan vatandaşlarda sıkıntılar yaşadı.

İş yerlerinde su basmasından dolayı tahliye işlemi gerçekleştirilmeye başlanırken vatandaşların göle dönen yollarda yaşadıkları kısa sürede ülke gündemine oturdu. Ankara Valiliği yağmurun ilk anlarından itibaren çalışmaların devam ettiğini ifade etmiş, Vali Vasip Şahin 1300’den fazla su baskını ihbarı geldiğini söylemişti.

Ankara’nın pek çok ilçesinde benzer yağmur görüntüleri gelmiş, Yenimahalle’de bir yolun çökmesi sonucu bir aracın çukura sürmesi akıllarda kalan en önemli anlardan birisi olmuştu.

Ankara’da yağmurdan dolayı bugün ise EGO Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak AKM- OSB Törekent hattında su baskınlarından dolayı geçici olarak metro hizmetinin verilemeyeceğini ifade etmişti.

GÖZLER BUGÜNE ÇEVRİLDİ

Ankara Valiliği tüm yaşananlardan önce bugün için bir uyarı daha yapmıştı. Yaşananların ardından vatandaşlar bugün endişeli bir biçimde düne benzer olaylar olup olmayacağını merak etmeye başladı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks