Dolar 32,2567
Euro 35,0051
Altın 2.477,77
BİST 10.562,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Demirel: “Gümüşhaneli İş Adamları Kooperatifin Kurulmasına Ortak Olmalı”

Demirel: “Gümüşhaneli İş Adamları Kooperatifin Kurulmasına Ortak Olmalı”
30 Nisan 2024 12:05
16

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanlığı, Tüketici Hakem Heyetleri Çalışma Grubu Başkanı ve Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜHAK) Genel Başkanı Eyyüp Demirel Gümüşhane turizminin gelişmesi için ilde bir turizm kooperatifinin kurulması konusuna dikkat çekti.

Kooperatifin kurulması için İstanbul, Kocaeli ve Ankara’daki 50 Gümüşhaneli iş adamının ortak olması gerektiğini ve bu illerde kooperatifin şubelerinin açılması gerektiğini söyleyen Demirel, “Gümüşhane turizminin önündeki önemli engel ilde yeterli sıcak para olmaması, İstanbul, Kocaeli, Ankara ilindeki 50 Gümüşhaneli iş adamı Turizm kooperatifinin kurulmasına ortak olmalı, İstanbul, Kocaeli, Ankara illerinde kooperatifin Şubesi açılmalı bu illerden şehrimize organizasyonlar yapılmalı” dedi.

Turizm kooperatiflerinin, toplumda satın alma gücü zayıf olan kişilerin turizm olayına katılmalarını hedefleyen, sosyal turizmin gelişmesine imkân sağlayan kuruluşlar olduğunu dile getiren Demirel, “ Ölüdeniz turizm geliştirme kooperatifi önemli işler yapmaktadır. Gümüşhane il ve ilçeleri çevresinde yer alan işletmelerin aynı çatı altında toplanmalı, misafirlerimiz ve yerel işletmeler için çalışan ve bölgenin gelişimine katkıda bulunmalı. Amaç, kooperatifin kurulması değil, kooperatifin yaşatılması olduğu için, kooperatifin üyeleri sayesinde karşılaşılan zorlukların giderilmesi olmalı. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Sn. Muhammet Kökten önemli işler başarmıştır. Biz de başarmalıyız. İlk önce Çorbacim Zigana Et Mangal, Gümüş Sofra, Divan sofrası 29, Lezzet lokantası, Hüseyin Usta Sera Gölü Lokanta, Ardasa Siron Kebabı (Ataç konağı) , Cemil Ustam, Günsaray Restaruant, Zigana Et –Mangal, Kebabistan, Kırıntı Express, Hüseyin Ustam lokantası, Kardelen tesisleri, Lütfi dayının yeri – Zigana Dağı, Lale Lokantası, Ziganalı Zehir Ali’nin Yeri, Sıla Lokantası, Osman Hoca Zigana, Gonca lokantası, Aksoylar Yayla Tesisleri bir araya getirilmeli. Gümüşhane turizminin önündeki önemli engel ilde yeterli sıcak para olmaması, İstanbul, Kocaeli, Ankara ilindeki 50 Gümüşhaneli iş adamı Turizm kooperatifinin kurulmasına ortak olmalı, İstanbul, Kocaeli, Ankara illerinde kooperatifin Şubesi açılmalı bu illerden şehrimize organizasyonlar yapılmalı. Ondan sonra pansiyon otel ve seyahat acenteleri ve oto kiralamalar bir araya getirmeli. Ölü denizin % 94 işletmesi Ölüdeniz Turizm İşletme kooperatifi üyesidir. Gümüşhane için geliştirilen ulaşım ve turizm altyapısını geliştirme projeleri istişare edilmeli” diye konuştu.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks