Dolar 32,2681
Euro 35,0261
Altın 2.478,73
BİST 10.560,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

MEB depremde görev yeri değişen öğretmenlere duyurdu! Geri dönme imkanı sunulacak

MEB depremde görev yeri değişen öğretmenlere duyurdu! Geri dönme imkanı sunulacak
29 Nisan 2024 21:38
18

6 Şubat tarihinde 11 ili birden etkileyen iki büyük depremden pek çok öğrenci ve öğretmen etkilendi. Depremin ardından şehirlerinden, evlerinden ve işlerinden olmak zorunda kalan vatandaşlar, en yakın illere giderek kendi hayatlarına devam etmek durumundaydı. 

Yaşanan depremin ardından yıkılan şehirleri eski haline getirmek için de çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda devlet tarafından yıkılan ve hasar gören binalar yerine TOKİ konutları dikildi. Henüz devam eden bu çalışmalarda pek çok depremzede için konutlar teslim edilmeye başlandı. Bu senenin sonuna kadar da tahmini olarak 200 bin konutun yerine konulacağı ifade edildi. 

MEB ÖĞRETMENLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURUYU YAYIMLADI!

Bu süre içerisinde görev yerini değiştirmek zorunda kalan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir duyuru yayımlandı. Yapılan bu açıklamalara göre görev yerini değiştirmek zorunda kalanlar için geri dönüş imkanının tanınmaya başlayacağı belirtildi.

ESKİ GÖREV YERİNE DÖNMEK İSTEYENLER İÇİN HAK TANINDI!

Konu hakkında MEB tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde verildi;

“Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle 8 Şubat 2023’te Resmî Gazete’de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile olağanüstü hâl ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmenlerin deprem sonrasında isteğe veya mazerete bağlı olarak görev illeri değiştirilmişti.

Bu kapsamda deprem sonrası görev yeri değişen öğretmenlerin daha önce görevli oldukları ilde bulunan eğitim kurumlarına süre şartı aranmaksızın Bakanlıkça yayımlanan duyuru doğrultusunda yer değiştirme başvuruları alınabilecek.

Başvurular 3-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalar depremden etkilenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dâhilinde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Ataması gerçekleşen öğretmenlerin yeni görev yerlerinde başlama işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.”


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks