Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Kütahya’nın yatırımları ele alındı; 8 milyar 968 milyon TL ödenek ayrıldı

Kütahya’nın yatırımları ele alındı; 8 milyar 968 milyon TL ödenek ayrıldı
29 Nisan 2024 19:00
23

[embedded content]

Toplantıda; 2024/1. dönem değerlendirme raporu, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları görüşüldü, sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.

“8 MİLYAR 968 MİLYON TL ÖDENEK AYRILDI”

2024 yılı yatırım programında 505 kamu yatırım projesinin yer aldığını ve bu projeler için toplam 8 milyar 968 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydeden Vali Işın,

“2024 yılının birinci döneminde 1 milyar 559 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 17’ye tekabül etmektedir. İlimizde yürütülen projelerden 2024 yılı ilk 3 ayı itibarıyla 35 adedi tamamlanmış, 64 adedi ihale aşamasında, 276 adedi devam etmekte, 127 adedine başlanmamış olup 3 adedi tasfiye edilmiştir” dedi.

Kütahya’nın yatırımları ele alındı; 8 milyar 968 milyon TL ödenek ayrıldı

“BU SENE İÇERİSİNDE BÜTÜN YATIRIMLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Hava şartlarının da uygun olmasıyla yatırımlarda önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Vali Işın,

“Şu ana kadar yatırım programında yer alan yatırımlarımızın fiziki gerçekleşme oranı halihazırda yüzde 17’ye ulaşmış bulunmaktadır. Bu da bizim işimiz fevkalade önemli bir orandır. İnşallah bu sene içerisinde yatırım programında yer alan bütün yatırımlarımızı gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“DEPREM GİBİ BÜYÜK BİR FELAKETE RAĞMEN YATIRIMLARA ARA VERİLMEDİ”

Deprem gibi büyük bir felakete rağmen yatırımlara ara verilmediğine dikkat çeken Vali Işın,

“Bu sene ilimize 8 milyar 968 milyon TL sadece yatırım programında yer alan ödenektir. İl Özel İdaresinin 1 milyona yakın ödeneği ya da bütçesi, kamu harcamaları, cari harcamalar, sosyal yardımlar, öngörülmeyen ama ilerleyen süreçte ya da ihtiyaç olduğu takdirde devreye sokacağımız ya da alacağımız ödenekler bunun içerisinde yoktur. Bu rakam sadece Resmî Gazete’de yatırım amaçlı olarak devletin ilimize tahsis etmiş olduğu miktardır” diye konuştu.

Kütahya’nın yatırımları ele alındı; 8 milyar 968 milyon TL ödenek ayrıldı

“EL BİRLİĞİYLE, GÖNÜL BİRLİĞİYLE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yeni seçilen il ve ilçe belediye başkanlarını tebrik eden Vali Işın kurumlar arası iş birliğinin önemini vurguladı. Koordinasyonun, kurumlar arası ihtiyaç hasıl olması halinde, birimler arasında, kurumlar arasında iş birliğinin sağlanması olduğunu dile getiren Vali Işın,

“Biz hepiniz ilimize hizmet ediyoruz, hepimizin gayesi ilimizin daha ileri seviyeye gelmesini sağlamaktır. Burada hiçbir kurum ayırt etmeksizin, kanunların ve mevzuatın bize vermiş olduğu yetkileri kullanarak el birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah ilimize, ilçelerimize, köylerimize en güzel manada hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kütahya’nın yatırımları ele alındı; 8 milyar 968 milyon TL ödenek ayrıldı

“HER ZAMAN İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Vali Işın, kurumsal taassuba asla gitmediklerini ve her zaman iş birliğine açık olduklarını belirterek,

“Bu ilde bir çivi çakanın başımızın üstünde yeri vardır. Bu ilde iki tuğlayı üst üste koyanın başımızın üstünde yeri vardır. Yeter ki biz, ilimize, insanlarımıza, güzel hizmetleri sunmakta tereddüt etmeyelim. Biz halkımıza hizmetkarız. Halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve esenliğini sağlamak için hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda alınan kararların ve yapılacak hizmetlerin Kütahya için hayırlı olmasını dileyen Vali Işın, kurul üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı, bölge ve il müdürlerinin yatırım raporlarını sunması, Koordinasyon Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ve değerlendirilmesiyle sona erdi.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks