Dolar 32,2476
Euro 34,8001
Altın 2.425,93
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

Fahiş fiyata karşı yasa teklifinde önemli düzenleme

Fahiş fiyata karşı yasa teklifinde önemli düzenleme
29 Nisan 2024 01:00
16

Yüksek fiyat artışları ve enflasyonla mücadele için alınan önlemler kapsamında AK Parti, fahiş fiyatlarla mücadelede daha etkin bir yaklaşım benimsemek üzere harekete geçti.

YENİ DÜZENLEME

Araştırmalar, birkaç firmanın bir araya gelerek fiyatları manipüle ettiğini ve tekel oluşturduğunu gösteriyor. Bu durum, tüketicilerin mağduriyetine ve ekonomik dengesizliğe yol açıyor. AK Parti’nin önerdiği yeni düzenleme ile bu soruna hızlı ve etkili bir çözüm getirilmesi hedefleniyor.

YENİ MODEL

AK Parti yetkilileri, Rekabet Kurulu’nun inceleme süreçlerini hızlandırmak ve müdahalede bulunmak için yeni bir model öneriyor. Bu yeni modelde, denetim ve raporlama süreçleri ile ihtar süreleri kısaltılacak. Ayrıca, soruşturma süreçlerini hızlandırmak için ön rapor yöntemi devreye alınacak.

ÖN RAPOR YÖNTEMİ

Ön rapor yöntemi, soruşturma başladığında hızlı bir şekilde ön bulguların değerlendirilmesine imkan sağlayacak. Eğer ön raporda kuvvetli suç şüphesi varsa, firmalar hakkında hızlıca tedbir alınacak ve gerekli yaptırımlar uygulanacak. Bu yaklaşımın caydırıcı bir etki yaratacağı düşünülüyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks