Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 23°C

Ankara’da 5,5 yıl kalp nakli bekleyen genç Elisa hayatını kaybetti

Ankara’da 5,5 yıl kalp nakli bekleyen genç Elisa hayatını kaybetti
29 Nisan 2024 16:48
22

Organ bağışının ne kadar önemli olduğu ve hayat kurtardığı bir kez daha acı bir şekilde hatırlanmış oldu. Ankara’da uzun bir süredir kalp rahatsızlığından dolayı tedavi gören ve 16 yaşında olan Elisa’nın vefat haberi kısa sürede sosyal medyada hızlıca yayıldı.

YILLARCA NAKİL BEKLEMİŞTİ

Neşeli halleri ile dikkat çeken ve insanları organ bağışı yapmaya teşvik eden çizimleri ile akıllarda yer edinen Elisa’nın durumu son günlerde  giderek kötüleşmişti.  Genç kızın mevcut halini  daha iyiye getirebilmek adına doktorlar tedavi sürecine devam ederken yıllardır beklenen müjdeli haber Adana’dan gelmişti. Hayatını kaybeden ve organları bağışlanan bir kişinin kalbi ambulans uçakla Ankara’ya getirilmiş ve Elisa hızlıca tedaviye alınmıştı.

ÇİZDİĞİ RESİM GÜNDEM OLDU

Ameliyata alınan ve kalp nakli işlemi gerçekleştirilen Elisa’dan yasa boğan haber geldi. 16 yaşındaki genç kız ameliyatın ertesi günü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Genç yaşta vefat eden genç kız ailesini ve onu tanıyanları üzerken kendisinden geriye bıraktığı çizim sosyal medyada onu anmak için defalarca paylaşıldı.

Genç Elisa çizdiği resimde “Organlarınızı cennete götürmeyin. Onlara cennette değil, burada ihtiyaç var” diyerek organ bağışının hayat kurtarma yönüne dikkat çekmişti. Elisa’nın vefatı sonrasında en kısa sürede cenaze işlemlerinin tamamlanması ve toprağa verilmesi bekleniyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks