Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

AFAD ACİL durum uyarısı geçti! Ankara’da son dakika saat verildi

AFAD ACİL durum uyarısı geçti! Ankara’da son dakika saat verildi
29 Nisan 2024 17:34
16

AFAD ACİL durum uyarısı geçti! Ankara’da son dakika saat verildi  – Ülkemizde hava sıcaklıklarının artmasının ardından pek çok duyuru yapılmıştı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarken bir süredir toz taşınımı uyarısı yapılan Ankara için de sağanak yağış ve fırtına uyarıları verilmeye başlandı. 

Dünya ülkelerinde yaşanan küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkeler arasında yer alan Türkiye’de daha önce görülmeyen hortum, fırtına, sağanak yağış olaylarında artış yaşanırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamanın ardından AFAD ekipleri teyakkuza geçti. Bununla beraber Ankara’da da geçirilirken yönetimler tedbir alınmaya başladı.

ANKARA İÇİN ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ankara’da toz taşınımı ve gök gürültülü yerel sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması istendi. Ankara Valiliği ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine değindiği uyarısında ‘’Ankara İl genelinde etkisini sürdüren gök gürültülü, sağanak yağışların 30 Nisan Salı günü (yarın) kuvvetli olarak devam etmesi bekleniyor.” ifadelerine yer verdi. 

Ankara için 5 günlük hava durumu tahmini yapılırken AFAD ise Ankaralılara son dakika uyarısı geçti. Kentte bugün akşam saat 18.00 itibariyle şiddetli yağış beklediği ifade edilirken vatandaşların ani sel, su baskını ve taşkınlara karşı dikkatli olmalarını istedi. 

Öte yandan Ankara için yapılan hava durumu  tahminleri ise şöyle;

29 Nisan Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 23 derece 

30 Nisan için Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 24 derece 

1 Mayıs Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 23 derece 

2 Mayıs Bulutlu, sıcaklık 24 derece 

3 Mayıs Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 20 derece olacak.

Haberankara.com


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks