Dolar 32,2042
Euro 34,9946
Altın 2.501,80
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Adıgüzel: Hayat Pahalılığının Sebebi Hükümet

Adıgüzel: Hayat Pahalılığının Sebebi Hükümet
29 Nisan 2024 16:20
17

Adıgüzel şunları söyledi:

“Hükümet, yanlış teşhis ve yanlış tedavi yöntemine devam ediyor. Seçim sonuçlarını yanlış okuyor dolayısıyla uygulamalarda da yanlışlara devam ediyorlar. Ekonomide gelinen noktanın sorumlusunu yanlış teşhis ediyor tedavisinde yanlış uyguluyorlar. Bir günah keçisi arıyorlardı en sonunda Mehmet Şimşek esnafla uğraşmaya karar verdi.

Fiyatların sebebi hükümet

‘Vergi kaçıranların üzerine gideceğiz taviz yok’ açıklaması yapmış. Esnaf ne kazanıyor ki vergi verecek merak ediyoruz. Pek çok esnaf iş yerini kapattı. Maliyetleri ortada. Kira ve elektrik gibi giderleri ortada. Daha dün yiyecek sektöründe KDV’de %8’i 10’a; %18’i 20’ye çıkartmışsın. Pahalılığın sebebi esnafmış gibi topluma lanse ediyorsun. Hatta boykot kampanyaları yapılıyor. Halbuki fiyatların yükselmesinin suçlusu hükümettir.

Yandaş firmalara gidiniz

Vatandaşa suçlu ben değilim sizsiniz der gibi bir algı pompalanıyor. Ancak bunlar ters teper. Siz vergi kontrolü yapmak istiyorsanız gidin o büyüttüğünüz yandaş firmalara uyguladığınız vergi aflarını iptal edin. Mesela Devlet Hava Meydanları İşletmesinin müdürü geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. İstanbul havalimanını istenen firmanın 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ait tam 1 milyar 195 milyon Euro’luk borcu 2042 ve 43 yıllarına ötelenmiş. 20 sene sonra Mehmet Şimşek nerede olur bilmiyorum ama bu para kuşa döner. Tahsil edip edilemeyeceği de şüpheli.

Esnafa verilen sözleri tutun

 Küçük esnafta Bağ-Kur primlerinde kolaylık, emeklilik iş gününün 7200’e indirilmesi gibi beklentiler varken, üstelik Cumhurbaşkanı hem genel seçimlerden hem de yerel seçimlerden önce bunları taahhüt etmişken, bunu yapmayıp, esnafın daha fazla üstüne gidiyorlar. Bunu şiddetle kınıyorum.” Haber merkezi


Adıgüzel’den Atatürk Bayrağı Asılmamasına Tepki


Adıgüzel’den Atatürk Bayrağı Asılmamasına Tepki


Editör: Soner Özdemir


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks