Dolar 32,2142
Euro 34,6969
Altın 2.444,40
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Stat yıkılıyor, meydan yapılıyor

Stat yıkılıyor, meydan yapılıyor
28 Nisan 2024 17:08
14

Edirne 25 Kasım stadının yıkım ve enkazının kaldırılması için ihale yapıldı. Yakın zamanda yıkımına başlanacak stadın yerine, kent meydanı yapılacak.

5 Mart 2013 tarihinde TOKİ’ye ilerleyen yıllarda da TOKİ tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrilen 25 Kasım stadında 11 yıl sonra yeni gelişme yaşandı. Şehir trafiğini ve estetiğini olumsuz etkilediği, Türkiye Futbol Federasyonu’nun profesyonel ligler için belirlediği standartların birçoğunu karşılamadığı belirtilen stadının yıkım ve enkazının kaldırılması için, 25 Nisan 2024 Perşembe günü Edirne İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu’nda ihale yapıldı. Firmaların tekliflerini vermesiyle birlikte ihaleyi kazanan firmanın, yakın zamanda yıkım çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Edirne Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen Kurtuluş Mahallesi’ndeki Tuncaspor tesislerinde de hazırlıklarda sona gelindi. Bakanlık tarafından yapılan çalışmalarla tribün sayısı artırılan ve gerekli iyileştirmeler yapılan Tuncaspor tesisleri açılış için gün sayıyor. 25 Kasım stadının yıkılmasıyla birlikte, Edirnespor karşılaşmalarını Tuncaspor tesislerinde oynayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Olimpik Yüzme Havuzu yakınlarına yaklaşık 10 bin seyirci kapasiteli yeni stat yapılması planlanıyor.

25 Kasım stadının yıkılmasıyla birlikte, yerine kent meydanı yapılacak. Edirne’nin çehresini değiştirecek olan kent meydanı projesinin hayata geçmesiyle birlikte, yeşil alana dönüştürülecek olan meydanda çocuk oyun alanı, etkinliklerin gerçekleştirileceği çayır bölümü, amfi, gibi çeşitli alanlar eklenecek. Haber: Şener Urfa


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks