Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

MEB’in yeni müfredatından ayrıntılar: Matematikte neler değişti?

MEB’in yeni müfredatından ayrıntılar: Matematikte neler değişti?
28 Nisan 2024 03:00
19

LİSEDE INTEGRAL KAVRAMI NEDEN YER VERİLMEDİ?

Müfredat taslağı, matematik alan becerilerini ilkokuldan lise düzeyine kadar kapsayan ve süreç bileşenleriyle modellenebilen becerilere odaklanıyor. Bu yeni yaklaşım, öğretmenlerin programı daha iyi anlamalarına ve sınıf içi uygulamalara rehberlik etmelerine yardımcı olacak her türlü açıklamayı içeriyor.

MEB’İN YENİ MÜFREDATINDAN AYRINTILAR: MATEMATİKTE NELER DEĞİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kapsamında Yeni Müfredat Taslağını Açıkladı. MEB tarafından kamuoyunun değerlendirmesine sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan yeni müfredat taslağı, matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine odaklanarak algoritma-bilişim ilişkisini vurguluyor. Peki, matematik derslerinde hangi değişiklikler yapıldı?

LİSEDE INTEGRAL KAVRAMI NEDEN YER VERİLMEDİ?

Lisede, halihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmedi. Okullarda Müfredat Değişikliği ve Yeni Yaklaşım. Müfredat taslağı, matematik alan becerilerini ilkokuldan lise düzeyine kadar kapsayan ve süreç bileşenleriyle modellenebilen becerilere odaklanıyor. Bu yeni yaklaşım, öğretmenlerin programı daha iyi anlamalarına ve sınıf içi uygulamalara rehberlik etmelerine yardımcı olacak her türlü açıklamayı içeriyor.

YENİ MÜFREDATTA YER ALAN MATEMATİKSEL ALAN BECERİLERİ

Yeni müfredatta, öğrencilere kazandırılması hedeflenen 5 matematik alan becerisi şunlardır: Matematiksel Muhakeme, Matematiksel Problem Çözme, Matematiksel Temsil, Veri İle Çalışma ve Veriye Dayalı Karar Verme, Matematiksel Araç ve Teknoloji İle Çalışma.

MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI VE HAZIRLIK SÜRECİ

Yeni müfredatın oluşturulması sürecinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki komisyonlar bir araya gelerek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bütüncül yapısına uygun olarak çalıştılar. Bu süreçte, temel matematik konularının ilişkisel ve tutarlı bir biçimde nasıl yerleştirileceği üzerine odaklandılar. Sonrasında ise, matematik öğrenme hedeflerine yönelik içerikler belirlendi ve bu içeriklere uygun tema düzenlemeleri yapıldı.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks