Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Kırkayak bu yüzden eve geliyor! İşte o haşereden kurtulmanın yolu

Kırkayak bu yüzden eve geliyor! İşte o haşereden kurtulmanın yolu
28 Nisan 2024 05:00
15

Kırkayak bir anda evde görülebiliyor. Bu nedenle insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyor. Bunun sonucunda ise, o haşereden kurtulmanın yöntemleri araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada o haşerenin adeta eve geliş sebebi ortaya çıktı.

 HAŞEREDEN KURTULMANIN YOLU

Kırkayak genellikle evde istenmeyen haşere türleri arasında gösterilebiliyor. Bu nedenle o haşereden kurtulmanın yolları pek çok insan tarafından araştırılabiliyor.

NANE VE DİĞER UÇUCU YAĞLAR İLE KURTULMA YÖNTEMİ

Nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar, kırkayaktan kurtulmak için faydalı olabilir. Bu yöntemde, haşerenin görülebileceği noktalar tespit edilir ve söz konusu yağlar o bölgelere püskürtülür. Bu sayede kırkayaktan kurtulmak mümkün olabilir.

KİMYASAL YÖNTEMLER İLE KURTULMA

Kimyasal yöntemler de kırkayaktan kurtulmak için yardımcı olabilir. Ancak bu yöntemlerde bir uzmandan destek alınması önerilir.

KIRKAYAK NEDEN EVE GELİR?

Kırkayak rutubetli ortamlarda yaşayabilir. Bu nedenle genellikle ev yerine bahçedeki yaprak ve taş yığıntılarının oluşturduğu nemli alanlarda görülebilir. Ancak evde nem olması, bu haşerenin eve girmesine sebep olabilir. Ayrıca bodrum katlarında daha sık görülebilir.

NEMLİ BÖLGELERİN KURUTULMASI VE ÇATLAKLARIN KAPATILMASI ÖNEMLİ
Evde bulunan nemli bölgelerin kurutulması, kırkayakların gelmesini engelleyebilir. Ek olarak, nem alan yerlerde delik ve çatlaklar bulunuyorsa, bunların kapatılması tavsiye edilir.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks