Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Gümüşhane, İnanç Turizmi Potansiyeli İle Dikkat Çekiyor

Gümüşhane, İnanç Turizmi Potansiyeli İle Dikkat Çekiyor
28 Nisan 2024 11:34
16

Yunanistan’ın önde gelen turizm acentesi temsilcileri Gümüşhane‘ye gelerek turizm destinasyonlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerde Gümüşhane’nin inanç turizmi noktasındaki potansiyeli ön plana çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Türk Hava Yolları’nın iş birliğiyle bölgede ki önemli turizm destinasyon alanlarını incelemek için gelen Yunanistan’ın önde gelen turizm acentesi temsilcileri, iki gün boyunca Gümüşhane’de konakladı.

Uluslararası turizm sektöründe faaliyet gösteren acente temsilcileri Gümüşhane’nin turizm geleceği açısından büyük önem taşıyan; Krom Vadisi, İmera Manastırı, Süleymaniye Mahallesi, Santa harabeleri, Karaca Mağarası ve Torul Kalesi Cam Seyir Terasını ziyaret etti. Tüm bunların yanı sıra birçok kentsel ve doğal sit alanlarımızda da incelemelerde bulunan ekip, kentte faaliyet gösteren turizm sektörünün temsilcileriyle de bir araya geldi.

Ekibin gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, “Yunanistan’dan bir grup uluslararası turizm sektöründe faaliyet gösteren seyahat acentesi temsilcilerini iki günlük bir organizasyonla ilimizin önemli kültür ve inanç merkezleri olan Krom, İmera, Süleymaniye ve Santa harabeleri kentsel ve doğal sit alanlarında ve yine Karaca mağarası ve Torul kalesi cam terasında ağırlama ve kendilerine ilimizin var olan diğer turizm destinasyonları ile ilgili bilgi verme imkânı bulduk. Kendilerini ilimizde faaliyet gösteren turizm sektörüyle buluşturarak tanışma imkânı oluşturduk. Bölgemize ve ilimize gelmelerine katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

İnanç turizmi açısından oldukça önemli bir bölge olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde güzel bir gezi rotası oluşturmak isteyen Yunan turizm acentelerinin bu rota kapsamında özellikle Gümüşhane’nin de yer almasını istedikleri öğrenildi. Acente temsilcileri Rum turistlerin inanç turizm noktasında Gümüşhane’yi merak ettikleri bilgisini paylaşırken, Gümüşhane’ye gelecek olan Rum ağırlıklı yabancı turistlerin rehberliğini ise Gümüşhaneli turizm acenteleri üstlenecek.

Söz konusu rota içerisinde yer alması ile birlikte Türkiye’de en fazla tescilli kiliseye sahip 3 şehirden birisi olan Gümüşhane’ye gelecek yabancı turist sayısında artış beklenirken, bu durumun otellerdeki doluluk oranına, kentteki turizm hareketliliğine olumlu yönde etki etmesi öngörülüyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks