Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Başvuru için son gün! MSB 1829 işçi alımı kadro ve başvuru şartları belli oldu

Başvuru için son gün! MSB 1829 işçi alımı kadro ve başvuru şartları belli oldu
28 Nisan 2024 00:51
17

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyurunun ardından toplama 1829 kişilik işçi alımı gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bunun üzerine alımlar için son başvuru tarihi ise 29 Nisan 2024 olarak duyuruldu.

MSB 1829 İŞÇİ ALIMI İÇİN İLAN DUYURULDU!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre alımların gerçekleştirileceği kadrolar şu şekilde belirlendi;

  • Elektronik Teknisyeni
  • İş Makineleri Operatörü
  • Kaynakçı
  • Frezeci
  • İnşaat Ustası
  • Ciltçi
  • Matbaa Teknisyeni
  • Sıhhi Tesisatçı
  • Marangoz
  • Ofset Baskı Operatörü
  • Kaloriferci
  • Elektrikçi
  • Kaynak Teknisyeni
  • Otomotiv Boya Ustası
  • Motor İmalat ve Bakım Onarım İşçisi
  • Terzi
  • Jeneratör Tamircisi
  • Şoför – Yük Taşıma
  • Fırın İşçisi

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Belirlenen kadrolara başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken belli başlı şartlar vardır. Her kadro için özel başvuru şartı ayrı olarak belirlenirken, genel başvuru şartları ise şu şekildedir;

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak.

3.  Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devletin sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4. Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

5. Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütlere desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

6.  Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

7.  Askerlikle ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

8.  Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

9.  Başvurunun son tarihi itibarıyla iş gücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak veya son başvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen mesleki yeterlilik belgesi/ustalık belgesine sahip olmak ve belirtilen diğer özel şartları sağlamak (Mesleki yeterlilik belgesi veya ustalık belgesine hak kazanmasına rağmen, son başvuru tarihi itibarıyla belgesi düzenlenmemiş olanlar da başvuru yapabileceklerdir. Ancak, belge kontrollerinde adayların bu durumu ispatlayıcı belge ibraz etmeleri gerekmektedir).

10. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmelik’in 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

11. Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana Millî Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.

12. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

13.  Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede belirtilen bir ilana (bir iş yeri ve bir meslek koluna) başvuru yapabilir. Birden fazla ilana başvuru yapanlar ile Millî Savunma Bakanlığında ücretleri genel bütçeden ödenen bir iş yerinde çalışmakta olan işçilerden müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

14.  İşe yerleştirme yapılabilmesi için adaylardan, arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve başvuru yaptığı meslek kolunda çalışmasında sağlık yönünden sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu aranacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ 29 NİSAN!

İŞKUR üzerinden yapılacak olan işçi alımları için gelen duyuruya göre son başvuru tarihi 29 Nisan 2024 olarak belirlendi. 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

Yukarıda verilen başvuru ekranı üzerinden henüz başvuru yapmayan kişilerin son 1 gün kala işlemlerini tamamlayabileceği ifade edildi.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks