Dolar 32,1985
Euro 34,6782
Altın 2.437,34
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Av. Ali Haydar Dereli, Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya’yı Hedef Aldı

Av. Ali Haydar Dereli, Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya’yı Hedef Aldı
28 Nisan 2024 17:37
15

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya’nın yazılı açıklamasına, eleştirilerin odağındaki iki isimden biri olan Av. Ali Haydar Dereli’den cevap gecikmedi.

Bir önceki dönem Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de avukatı olan Ali Haydar Dereli, Gümüşkoza’ya özel yaptığı açıklamada MHP İl Başkanı Mete Kaya’nın açıklamalarını hayretler içinde okuduğunu dile getirerek, yaptığı açıklamanın kişisel olduğunun altını çizdi.

Başkan Mete Kaya’nın açıklamalarında anlam veremediği bölümler bulunduğunu dile getiren Av. Ali Haydar Dereli, bu sebeple şahsıyla ilgili olmayan hususlara değinmeyeceğini söyledi.

“İl Başkanının Açıklamalarını Hayretle Okudum”

Yaptığı açıklamada MHP veya Ülkücü Hareket ile ilgili herhangi bir bölüm bulunmadığına vurgu yapan Ali Haydar Dereli, “Sayın Ercan Çimen başkanımızın hukuki vekili olarak tamamen hukuk kuralları içerisindeki beyanlarımıza MHP Gümüşhane İl Başkanının şahsımızı hedef alarak yaptığı açıklamaları hayretle okudum. Beyanlarımda MHP ya da ülkücü hareket aleyhine tek bir satır olmadığı halde neden gocunduğunu ve şahsımı hedef aldığını anlayamadım. Sayın başkana, şahsıma ve hukukçuluğuma yakışır üslupla cevap vereceğim. Bu açıklamalarım MHP ve AK Parti ittifakının dışında sadece kendisine yöneliktir” dedi.

“İftira ve İddialarınız Yersizdir”

Hayatı boyunca milliyetçi muhafazakâr olarak yaşamış birisi olarak Cumhur İttifakının oluşumuna en mutlu olanlardan birisi olduğunu kaydeden Dereli, İl Başkanı Kaya’ya hitaben yaptığı açıklamada; “Aksi yöndeki iftira ve iddialarınız yersizdir. Türk Devleti, Türk Milleti ve İslam coğrafyasına en büyük hizmetleri yapmış lider olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Lider Ülke Türkiye” davasının neferiyim. Bu doğrultuda seçimlerde AK kadrolara hukukçuluk yaptım. Bu durumdan rahatsız oluyorsanız kendi sorununuzdur” diye konuştu.

“İtirazlar Genel Merkezin Talimatıydı”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçlarına yönelik itirazların AK Parti Genel Merkezinin talimatları doğrultusunda yapıldığını dile getiren Dereli, “Nitekim Bayburt’ta da MHP itiraz yapmıştır. İtirazlar seçimin hukuki bir sürecidir. Niçin rahatsız oluyorsunuz?” diye sordu.

“Emniyet Mensupları Değil SMS Atan Kusurludur”

Türkiye Yüzyılı rozetlerin toplanması ile ilgili konuya açıklık getiren Dereli, “Sayın Ercan Çimen hakkındaki iftiralara karşı hukuki süreci açıklarken, gelen bir soru üzerine açıklama yaptım. Seçim günü emniyet mensuplarına gelen hukuka aykırı bir SMS üzerine AK Partililerin Türkiye Yüzyılı rozetlerinin birçoğunun toplandığı ve bununla ilgili birçok tartışma yaşandığı, üç saat sonra daha sonra seçim kurulunun itirazı reddi üzerine rozetlerin tekrar takıldığı bir gerçektir. Bunu bildiğiniz halde yok saymanız ayıptır. Seçim günü tüm yetki seçim kurulundadır. Burada emniyet mensupları değil SMS atan kişi kusurludur. Bunun MHP ile de ilgisi yoktur. Bilmiyorsanız bari öğrenin” şeklinde konuştu.

“Bilmeden Konuşuyorsunuz”

Seçim Kurulunun sandık kurullarının saat 07.00’da toplanması isteyerek hukuka aykırı bir yazı gönderdiğini tekrarlayan Dereli, “138 sayılı genelgenin 24’ncü maddesi gereğince en geç 06.00’da kurulların toplanması şarttır. Açıkladığımızda budur. Bilmiyorsanız bari sorup öğrenin. Bahsettiğiniz şikâyetlerde vekil bile değilim, bunu da bilmeden konuşuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Dereli’den İmalı Gönderme

İl Başkanı Mete Kaya’nın açıklamalarında tek doğru ifadenin babasıyla ilgili bölüm olduğunu kaydeden Dereli, “Söylediğiniz tek doğru şey babamın rahmetli Başbuğ’un dostu ve teşkilatınız büyüğü olduğudur. Babamı ya da şahsımı beyanlarınıza katma nedeninizi anlayamadım. Ben avukat olarak müvekkilimi savunurum. 2001’de de en iyi şekilde savunduğumu bilenlerdensiniz. MHP teşkilatının çoğu ile iyi dost olan birisi olarak, teşkilatınız, ülkücü harekât veya şahsınızla bir sorunum yoktur. Aksine, fikir yapımız ve kapı komşusu olarak iyi ilişkilerimiz vardır. Biz, görevimizin ve AK Partili olmanın gereğini yaparız. Açıklamalarınızdaki anlayamadığım ve şahsımla ilgili olmayan diğer hususlara değinmeyeceğim. Şahsınıza tavsiyem, bilmediğiniz konularda susarsanız biraz şüphe kalır” sözleri ile Kaya’yı eleştirdi.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks