Dolar 32,2580
Euro 34,8255
Altın 2.425,18
BİST 10.103,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ… Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ… Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu
28 Nisan 2024 23:42
23

Ankara’da öğle saatlerinden itibaren sağanak ve dolu etkili oldu. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak ve dolu nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Dolu nedeniyle bazı araçlarda zarar oluşurken, ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; sağanağın saat 21.00’e kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ... Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu - Resim : 1

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN UYARI

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre il genelinde yarın 12.00-19.00 saatlerinde gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Yağışın öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olacağının aktarıldığı açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ... Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu - Resim : 2

İSTANBUL’DA DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi.

Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, Boğluca Deresi’nin ise yağmurun ardından dereye karışan çamur nedeniyle rengi değişti.

Bazı vatandaşlar şemsiye ile çıkarken, bazı vatandaşlar ise yağmura hazırlıksız yakalandı. 

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ... Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu - Resim : 3

BOLU’DA SİS VE SAĞANAK

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde sis ve sağanak etkili oldu. 

Güzergahın geneline hakim olan sağanağa Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sis de eşlik etti. Sis ve sağanak nedeniyle görüş mesafesi yer yer 35 metreye düştü. 

Karayolları ve trafik ekipleri, sürücülerden yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi. 

Bu arada kent merkezinde de yağış devam ediyor.

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ... Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu - Resim : 4

TEKİRDAĞ’DA SOKAKLAR SU DOLDU

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. 

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışırken, bazıları da otobüs duraklarında yağışın durmasını bekledi. 

Polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda önlem alarak, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı. 

Hava sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü kentte, sağanağın hafta ortasına kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor. 

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ... Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu - Resim : 5

ÇORUM’DA 30 DAKİKALIK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ 

Çorum’da aniden bastıran sağanak yağış ve dolu nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Sürücüler yoğun su birikintisi nedeniyle araçlarında mahsur kaldı. Bazı araçlar ise güçlükle ilerledi. Çok sayıda ev ve iş yerlerini su bastı. Osmancık ilçesine bağlı Kargı köyünde ise şiddetli dolu nedeniyle köy sakinleri büyük korku yaşadı. Cep telefonu ile dolu yağışını kaydeden vatandaş, “Her yer bembeyaz oldu. Afetten sen bizi koru yarabbi” diye dua etti.

Ankara, İstanbul, Bolu, Çorum ve Tekirdağ... Beş ilimizi sağanak ve dolu vurdu - Resim : 6

KAYGANLAŞAN YOLDA KAZA NEDENİYLE ULAŞIM AKSADI

Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda Fuat M. (42), idaresindeki 99 ZK 464 TIR, Çevreyolu Bulvarı Ankara istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce aydınlatma direği ve bariyerlere ardından da alt geçidin duvarına çarptı. İtfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılan sürücünün tedavisi ambulansta yapıldı. Kaza nedeni ile yol kısa süre trafiğe kapandı.

METEOROLOJİ’DEN UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 4 saatlik periyotta Amasya’nın kuzey kesimi, Samsun ve Ordu’nun güney kesimleri ile Tokat çevresinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks