Dolar 32,2228
Euro 34,7463
Altın 2.408,09
BİST 10.243,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 20°C

Ordu’dan 3 Öğrenci TÜBİTAK Finallerinde

Ordu’dan 3 Öğrenci TÜBİTAK Finallerinde
27 Nisan 2024 11:10
11

TÜBİTAK’ın her yıl düzenlediği ve genç beyinleri bilime teşvik etmeyi amaçlayan 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın 18. Samsun Bölge Finalleri, büyük bir başarıyla tamamlandı.

22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Eski Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen finallerde, Samsun ve çevre illerden gelen genç bilim insanları, projelerini büyük bir heyecanla sundular. Türkiye genelinde 12 bölgede yapılan yarışmalarda, Samsun merkezli bölgeden toplam 2.339 başvuru alındı ve bu başvurular arasından seçilen 14 proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Yarışmalar Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Teknolojik Tasarım, Değerler Eğitimi, Türkçe, Matematik, Tarih ve Yazılım olmak üzere 10 ana alanda düzenlendi. Genç yetenekler, bu alanlarda hazırladıkları projelerle bilim dünyasına yeni bir soluk getirmeye hazır olduklarını kanıtladılar.

Tübitak 1

Türkiye Finallerine Doğru

Samsun Bölge Finalleri’nde 3 Bölge Birinciliği, 2 Bölge İkinciliği ve 3 Bölge Üçüncülüğü elde eden öğrenciler, Mayıs ayında Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalleri’nde yarışma şansı yakaladılar. Bölge Birinciliği kazanan öğrencilerimiz, ulusal düzeydeki bu önemli etkinlikte ilimizi temsil edecekler.


TUBİTAK’ta Derece Yapan Öğrenciler Valilikte


TUBİTAK’ta Derece Yapan Öğrenciler Valilikte


Editör: Atakan Öztürk


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks