Dolar 32,2362
Euro 35,0033
Altın 2.502,08
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

ÇİFTÇİLERİN BAŞ BELASI HIRSIZLAR

ÇİFTÇİLERİN BAŞ BELASI HIRSIZLAR
27 Nisan 2024 08:29
14

Hatay genelinde depremle birlikte başlayan ve bir türlü önlenemeyen hırsızlık furyası tüm hızıyla devam ediyor.

Depremden hemen sonra hasarlı evlere girmekle başlayan hırsızlık olayları, ev eşyalarının bitmesi sonrasında girilecek ev kalmayınca bu kez başka alanlarda hırsızlık yapmaya başladılar. Son olarak çiftçilerin ürünlerine göz diktiler. Amik Ovasında tarım işi yapan çiftçiler, bir süredir tarım malzemelerinin çalındığını ileri sürdüler. Hırsız veya hırsızların genellikle gece yarısını fırsat bildiğini öne süren üreticiler, binlerce lira kayıpları oldukları vurgusunu yaptılar.

ÜRETİCİLER GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN DESTEK BEKLİYOR

Bu durumdan bezdiklerini açıklayan üreticiler, “Sezon açıldı bizde artık hırsılar ya tarım malzemelerimizi ya da yetişen ürünlerimizi çalmaya geliyorlar. Çalınan ürünler arasında, sera malzemeleri olan sulama boruları, sera demirleri, ilaçlama pompası, zirai ilaç ve gübreler, kazma, kürek ve buna benzer ürünler var. Bu ürünlerin hepsi maddi olarak yüklü ürünler. Bir çuval gübre için bir hafta alın teri döküyoruz, kan kusuyoruz. Başkası gelip bizim emeğimizi alıyor. Bu durumdan bıktık. Her sezon aynı sorunu yaşıyoruz. Buna bir çözüm üretemedik senelerdir. Depremden sonra bir ara duruldular. Herhalde çalacak daha önemli şeyler vardı. Ama şimdi tekrardan tarlalarımıza dadandılar. Şikayetçi olsak dahi bir sonuç alamıyoruz. Biz karakollarda ifade için sürünürken onlar dışarda kaldıkları işi bitirmekle uğraşıyorlar” siteminde bulundular.

HATAY’DA HIRSIZLIK NEDEN ÖNLENEMİYOR?

Yaşanan bu olay karşısında bölge halkı yetkililere seslenerek, “Şehir genelinde depremzede yurttaşlarımız güvenlik endişesi yaşıyor. Hırsızlık olayları ile karşı karşıya kalıyor. Bu yaşanan ihmalin açıklanmalı. Depremin hemen başında yağma vakaları endişe vericiydi. Neden Hatay’da hala hırsızlık olayları önlenemiyor? Bilmek işitiyoruz. Neden biz halen hırsızlık vakalarını duyuyoruz. Klima ünitelerimiz ve internet kablolarımız dahi çalınıyor. Memleketin geldiği duruma bakar mısınız? Bunu önleyecek bir yetkili yok mu yani, meydan hırsızlara mı terkedildi?” tepkisini verdiler.

Haber: Hanifi EKER

ABDULVAHİT GÜRASLAN


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks