Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Ankara Hamamönü’nde gezilecek yerler! Hamamönü’nde ne yapılır, nasıl gidilir?

Ankara Hamamönü’nde gezilecek yerler! Hamamönü’nde ne yapılır, nasıl gidilir?
27 Nisan 2024 12:51
12

Ankara Hamamönü’nde gezilecek yerler! Hamamönü’nde ne yapılır, nasıl gidilir? – Başkent Ankara’nın tarih kokan alanları arasında yer alan Hamamönü’nde adeta nostalji rüzgarları esiyor. Eşsiz mimarisi ile hem Ankaralıların hem de farklı rotalardan gelen ziyaretçilerinin hayran kaldığı Hamamönü, Ankara’nın Altındağ ilçesi Hacettepe Mahallesi’nde konumlanıyor.

Hamamönü’nde Osmanlı döneminden kalan yapılar yer alırken alan adeta tarih kokusu ve dokusuyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Hamamönü’nde görmeniz gereken mekanlar merak edilirken aslında bu alanda sokak aralarında gezerek fotoğraf çekilme ve küçük işletmelerde kahve yudumlama imkanınız bulunuyor. Tarihi Ankara evlerinin yer aldığı Hamamönü Ankaralıların huzur bulduğu mekanlar arasında yer alırken nostalji rüzgarlarının estiği alana dair merak edilenleri derledik. 

ANKARA HAMAMÖNÜ’NDE NE YAPILIR?

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Hamamönün’nde kentin tescilli lezzetlerini tadabileceğimiz işletmeler bulunuyor. Kahvaltıdan aperatiflere, akşam yemeğinden kahve keyfine kadar her şeyin yapılabildiği Hamamönü’nde kültür ve sanat sokakları da bulunuyor. 

El işçiliğinin sergilendiği tezgahlarında yer aldığı Hamamönü’nde küçük işletlmelerden alışveriş yapma, kahve yudumlama ve karnınızı doyurma imkanınız bulunurken sokak aralarında dondurma, mısır, macun, pamuk şeker, elma şeker de alma imkanının bulunuyor. 

Hamamönü’nün büyük bölümü 19’uncu yüzyılda inşa edilirken Dutlu, İnci, Fırın, Hamamönü, Sarıkadın, İnanlı ve Mehmet Akif Ersoy isimli sokaklardan oluşur. Tarihi Ankara Evleri, Tacettin Dergahı ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un evi burada yer alırken ayrıca Hacı Musa Cami, Saat Kulesi, Kebapçı Konağı, Mehmet Çelebi Cami, Kamil Paşa Konağı ve Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü ve Hastanesi yer almaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı da Hamamönü’nde yer almaktadır.

HAMAMÖNÜ’NE NASIL GİDİLİR?

Hamamönü’ne Kızılay’a ulaştıktan sonra Dikimevi’ne giden metroya binip Kurtuluş durağında inebilir ya da  metro ile Sıhhıye durağında inilerek kıs bir yürüyüş ile Hacettepe Hastanesi içinden Hamamönü’ne geçebilirsiniz. Dolmuş ile  Ege Mahallesi, Akdere, Numune, Hacettepe dolmuşuna binerek Hamamönü’ne ulaşabilirsiniz.

Haberankara.com


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks