Dolar 32,2567
Euro 35,0560
Altın 2.467,33
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Ağasar Deresi Macera Tutkunlarını Cezbediyor

Ağasar Deresi Macera Tutkunlarını Cezbediyor
27 Nisan 2024 13:57
11

Şalpazarı’nın doğal güzelliklerinden biri olan Ağasar Deresi, bahar aylarında adeta canlanıyor. Özellikle macera tutkunları için ilgi çekici bir yer haline gelen dere, yemyeşil doğası, tarihi taş değirmenleri ve taş kemer köprüsü ile ziyaretçileri büyülüyor.

Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden Çepni Türkleri’nin yoğun olarak yaşadığı Ağasar yöresine ismini veren dere, adeta bir türkülükten fırlamış gibi. Bölgeyi ilk kez ziyaret eden Melda Nisan Şahin, derenin güzelliğine hayran kalmış. Şahin, “Buraya ilk defa geldim. Türkülere konu olan bu dereyi görmek istedik. Çok beğendim, mutlaka tekrar geleceğim. Buradan bir patika yol vesilesi ile yukardaki su kemerine ulaşabildim, çok güzel bir manzarası var. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Buraya ulaşım çok kolay bu sebeple hafta sonu ailecek de gelinebilecek bir yer. Burada piknik de yapılabilir” diyor.

Giresun‘dan yöreye gezmeye gelen Nevzat Yılmaz ise Ağasar Deresi’nin kendileri için özel bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. Yılmaz, “Giresun’un Görele ilçesinden geliyoruz. Buraya Acısu’da piknik yaptıktan sonra geldik. Acısu’nun da suyu meşhurdur. Ağasar Deresi ile ilgili buranın sanatçılarının türküleri vardır. ‘Ağasar dereleri karışır dereme, yarim senin yüzünden kaldım ben vereme’ gibi türküleri de var. Ben herkese burayı tavsiye ediyorum. Buradaki her şey doğal. Karadeniz’in her şeyi güzeldir. Dört mevsimi biz burada yaşıyoruz” diyor.

Sibel Yılmaz da Ağasar Deresi’nin güzelliğinden etkilenenlerden biri. Yılmaz, “Buraya ilk defa gezmeye geldik. Görele’den buraya hem Şalpazarı’nı hem de burayı gezmeye geldik. Biraz yukarda taş köprü var bir tane, onu da görmeye çıkacağız birazdan. Bütün Karadeniz’de güzel yerler olduğu gibi burası da çok güzel herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim” diyor.

Ağasar Deresi, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Karadeniz’in keşfedilmeyi bekleyen hazinelerinden biri. Bahar aylarında doğanın tüm güzelliklerini sunan dere, hafta sonu kaçamakları ve doğa yürüyüşleri için ideal bir yer.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks