Dolar 32,2093
Euro 34,8168
Altın 2.424,80
BİST 10.168,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Ankara Mamak’ta gıda operasyonu! Tonlarca bozuk ürün son anda yakalandı

Ankara Mamak’ta gıda operasyonu! Tonlarca bozuk ürün son anda yakalandı
26 Nisan 2024 18:02
15

Son dönemde ülkenin farklı noktalarından gelen uygun olmayan gıdaları piyasaya sürme çalışmaları engellenmeye devam ediyor. Ele geçirilen tonlarca gıda, durumun ciddiyetinin nasıl boyutlara vardığını gösteriyor.

EKİPLER UYGUNSUZ GIDALARI ELE GEÇİRDİ

Mamak’ta emniyet ekipleri kendilerine gelen ihbar doğrultusunda harekete geçti. Söz konusu ihbarda ilçede bulunan bir işletmede piyasaya sürülmeye elverişli olmayan gıdaların bulunduğu ifade edildi. Bu ihbarı değerlendiren ve bahsedilen noktaya operasyon düzenleyen Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri devasa bir sonuç ortaya çıkardı.

Edilen bilgiye göre yaklaşık 9 ton uygunsuz gıdanın yakalandığı bildirildi. Söz konusu işletmede 6 bin 889 kilogram kaşar peyniri, bin 575 kilogram bitkisel margarin ve 257 kilogram sucuk gibi ürünlerin ele geçirildiği ve toplam 9 ton olan bu ürünlerin ekipler tarafından imha edildiği açıklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Operasyon sonrasında bu gıdaların kim ya da kimler tarafından piyasaya sürülmek istendiğini net bir şekilde aydınlatmak adına soruşturma başlatıldı. Ankara’da yaşanan bu olumsuz görüntü gıda konusunda yapılan çalışmaların gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere yurt genelinde yerel ve ulusal anlamda denetimler sürüyor. İşletmelere ve sattıkları ürünlere dair yapılan denetimlere ek olarak vatandaşlardan da gördükleri uygunsuzlukları anında bildirmeleri isteniyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks