Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Mücbir sebepte belirsizlik sürüyor! Malatyalılar endişeli!

Mücbir sebepte belirsizlik sürüyor! Malatyalılar endişeli!
24 Nisan 2024 11:45
12

Malatya’yı da etkileyen 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından ilan edilen mücbir sebep hali 30 Nisan 2024’te sona erecek. Depremin yarattığı maddi ve manevi yaraların hala tam olarak sarılamadığı bir dönemde mücbir sebep halinin bitmesine sayılı günler kala açıklama yapılmaması esnafları endişelendiriyor. Mücbir sebep halinin en az iki yıl daha uzatılması gerektiğini düşünen esnaflar, yetkililerden bir önce açıklama yapılmasını bekliyorlar.

  • 24.04.2024 11:45
  • Güncelleme: 24.04.2024 13:32

Mücbir sebepte belirsizlik sürüyor! Malatyalılar endişeli!

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen ekonomik ve sosyal sıkıntılar devam ediyor. Mücbir sebep halinin sona ermesi ise esnafın endişelerini artırıyor. Depremden etkilenen illerde mücbir sebep hali 30 Nisan’a kadar uzatılmıştı. Borçlu olanların 6 Şubat 2023- 30 Nisan 2024 döneminde ödemeleri gereken taksitleri, mücbir sebep halinin sona erdiği ayda dolacak. 

Resmi bir açıklama yapılmadı

Resmi Bir Açıklama Yapılmadı, Esnaf Paniğe Kapıldı! Mücbir Sebep Uzatılacak Mı?

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, mücbir sebep halinin uzatılmasına ilişkin açıklamalarda bulunsa da, henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu durum esnaflar arasında endişeye yol açıyor.

Mücbir Sebep Uzatılmazsa Sorunlar Büyüyecek!

Resmi Bir Açıklama Yapılmadı, Esnaf Paniğe Kapıldı! Mücbir Sebep Uzatılacak Mı?
Mücbir sebep halinin uzatılmaması halinde önlerine bakamayacaklarını ve sıkıntıların daha da büyüyeceğini belirten esnaflar, 2011 yılı Van depremlerinde mücbir sebep halinin 5 yıl 7 ay kadar uzatıldığını, ancak 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen asrın felaketinde mücbir sebebin 14 ay olmasının kendilerini zor durumda bıraktığını ifade ediyor. Depremler sonrası hala toparlanamadıklarını ve zor günler geçirdiklerini belirten esnaflar, mücbir sebep halinin iki yıl daha uzatılması gerektiğini, yetkililerden konuya ilişkin acil bir açıklama yapılmasını ve mücbir sebep halinin uzatılması bekliyor. 

Resmi Bir Açıklama Yapılmadı, Esnaf Paniğe Kapıldı! Mücbir Sebep Uzatılacak Mı?


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks