Dolar 32,2136
Euro 35,0084
Altın 2.513,51
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

CHP lideri Özel’den Gündeme Dair Açıklamalar

CHP lideri Özel’den Gündeme Dair Açıklamalar
23 Nisan 2024 20:41
14

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’te yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz. Ancak anayasa ile ilgili birtakım talepler ileteceğini söyledi. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir ve her zaman liderler birbirleri ile konuşur” dedi.

Başkan Özgür Özel bu bir nezaket görüşmesi değil, o görüşmeyi bayramda telefonla gerçekleştirdik. Buna, her iki taraf içinde önem atfeden bir çalışma ziyareti diyebiliriz. Her iki tarafında gündemleri var. Elbette görüşmede o gündemleri takip edeceğiz dedi. Görüşmemizi devlet geleneklerine uygun, siyasetimize uygun bir şekilde bir ön müzakere yaparak gerçekleştirmeyi planlıyoruz dedi.

Belediye borçları konuşulacak mı sorusuna: Şu anda nüfusun yüzde 65’ni CHP’li belediyeler yönetiyor, milli gelirin yüzde 78’i CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerde ve verginin yüzde 86’sını CHP’li belediyeler topluyor diyerek; bir yandan da Recep Tayyip Erdoğan yürütme yetkisini anayasa gereği elinde tutuyor. Bu şartlar altında kavga eden konuşmayan siyasiler değil birbiriyle konuşarak anlaşarak seçmenin bize verdiği görevleri yapmak durumundayız şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özel şunları kaydetti: “Meclis Başkanı da bize bir ziyarette bulunacağını söyledi. Ama anayasayı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasayı sonra ne yapacaksınız. Uymak için değiştireceksiniz değil mi? Geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz. Bir anayasa uymama için değiştirilir mi? Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uyduğunuzu görmemiz lazım. İkimiz de gündemlerimizi konuşacağız. Müzakereler elbette olur liderler arasında. Ama bir şey uymamak için değiştirilmez. “


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks