Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Pinterest nedir? Pinterest nasıl kullanılır?

Pinterest nedir? Pinterest nasıl kullanılır?
18 Nisan 2024 23:18
11

Pinterest, global olarak milyonlarca üyeye sahip ve pek çok ülkede aktif olarak kullanılmaktadır. Pinterest’in en çok üyesinin bulunduğu ülkeler ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi Batı Avrupa ülkeleridir. Pinterest, günümüzde Türkiye’de de popüler bir sosyal medya platformu olmaya başlamıştır. Bilhassa dekorasyon, tarım, moda ve yemek gibi konularla ilgilenen üyeler, Pinterest üzerindeki içeriklerden ilham alarak yeni fikirlerini diğer üyelerle paylaşabilirler.

Pinterest nedir?

Pinterest pek çok farklı ilgi alanına yönelik kategorilere ayrılan, görsel paylaşım amacıyla kullanılan bir sosyal medya platformudur. Pinterest sözcüğünün Pin (panoya iğnelemek) ve interest (ilgi çeken şey) sözcüklerinin bir araya getirilerek oluşturulduğu düşünülmektedir. Beğenilen ve panoya iğnelenen görseller istenildiği biçimde panolarda kategorilere ayrılır ve diğer kullanıcılara sunulur. Pinterest küçük ölçekli video ve GIF paylaşımı yapmaya da olanak sağlar. Pinterest sayesinde üyeler ilgi duydukları resim ve videoları diğer kişilerle paylaşabilir. Paylaşılan görseller, ilgi alanlarına göre anahtar kelimelerle Pinterest görsel arama özelliğiyle birlikte diğer kişiler tarafından keşfedilebilir.

Pinterest ne işe yarar?

Pinterest dekorasyon, tarım, moda ve evcil hayvan ve yemek gibi konularla ilgilenen kullanıcılara ilham verir, bu sayede yeni fikir geliştirmelerine yardımcı olur. Platformda bulunan görseller kategorilere göre diğer kullanıcılar ile paylaşılabilir.

Ayrıca, pek çok işletme ve markanın Pinterest platformu sayesinde resim, video ve diğer içerikleri paylaşarak müşterilerine ulaştıkları bilinir. Dolayısıyla Pinterest kullanıcılarına dijital pazarlama hizmeti de sunmaktadır. Google verilerine göre kullanıcıların çok fazla Pinterest duvar kağıdı sorusunu arattıkları tespit edilmiştir. Bu sayede kişiler beğendikleri görselleri indirerek, sürekli görebilecekleri alanlarda kullanmaktadır.

Pinterest nasıl kullanılır?

Platforma üye olduktan sonra ilgi alanlarına göre panolar oluşturabilir. Bu panolara beğenilen görseller iğnelenmektedir. Ayrıca kullanıcılar arkadaşlarını da takip edebilmekte veya panosunu beğendiği kişileri de takibe alabilmektedir. Diğer görselleri panoya ekleme işlemi pinlemek olarak isimlendirilmektedir.

Görsellerin yan tarafında kırmızı bir buton yer alır. Bu butona tıklandığında, görsel panoya eklenmiş olur. Bu işlev sayesinde her ilgi alanına yönelik yeni bir pano oluşturularak konu ile ilgili görseller bu panoya yerleştirilebilir. Ayrıca diğer kişilerin paylaştığı pinlerin altına not veya yorumlar bırakılarak, diğer kullanıcılarla etkileşime girilebilmektedir.

Mynet Youtube

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks