Dolar 32,2512
Euro 35,0803
Altın 2.464,90
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Deutsche Bank’a Katar sermayesi

Deutsche Bank’a Katar sermayesi
19 Mayıs 2014 11:51
12

19 Mayıs 2014

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’ın 8 milyar euroluk sermaye artırımına yine Katarlı yatırımcılardan ilgi geldi. Katar Kraliyet ailesi, Deutsche Bank’ın hissedarı olacak.

Pazar günü bankadan yapılan açıklamada, sermaye artırımı ile yatırım bankacılığı alanında şirketin ABD operasyonlarının güçlendirileceği ve Avrupa Birliği’nin talep ettiği güçlü nakit pozisyonunun destekleneceği ifade ediliyor.

2010’da patlak veren Avrupa borç krizinin ardından, Avrupa Merkez Bankası (AMB), bankaların olası şoklara karşı daha güçlü sermaye yeterlilik oranlarına sahip olması gerektiğini söylemişti.

Deutsche Bank da bu doğrultuda 2010 yılında sermayesini 10,2 milyar euro artırmış, 2013’te de 3 milyar euroluk sermaye artırımına gitmişti.

Artan Katar ilgisi

Son sermaye artırımına Katar kraliyet ailesinin katılacak olması, Deutsche Bank’a Katar’dan gelen ilk finansal kaynak olmayacak.

Yine bu yıl içerisinde, bankanın 1,75 milyar euro değerindeki hissesi, Katar Şeyhi Hamad Bin Cassim Bin Cabir El Tani’ye bağlı yatırım kurumu tarafından alınmıştı.

Deutche Bank, bu yıl mevcut hissedarlarına 6,3 milyar euroluk yeni hisse satışı daha yapmayı planladığını da ifade etti.

Deutche Bank hissedarı olan Katar yatırım kurumunun şirketin yönetim kurulunda söz hakkı talep etmediği belirtildi.

Reuters haber ajansına bilgi veren konuya yakın kaynaklar, “Onlar da herhangi bir yatırımcı gibi hareket ediyor” dedi.

Büyüme planları

Deutsche Bank elde edeceği yeni sermaye ile özellikle ABD operasyonlarını genişletmeyi ve yatırım bankacılığı alanında yeni işe alımlar yapmayı hedefliyor.

Banka ayrıca gelecek üç yıl içerisinde teknolojiye en az 200 milyon euroluk yatırıım amaçlıyor.


EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

YORUMLAR

MERHABA BİZE HER KONUDA YAZA BİLİRSİNİZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

EN SON TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Bildirimi etkinlestir OK No thanks