USD38,31
%0.02
EURO43,54
%0.38
GBP51,01
%0.21
BIST9.312,13
%-0.1
GR. ALTIN4.107,67
%0.21
BTC3.574.602,09
%-0.1
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türk Donanması keseyi açtı: Aksaz Üssü’ne 350 milyon euro

featured

Türk Deniz Kuvvetleri, Aksaz Deniz Üssü altyapısını geliştirmek için 350 milyon Euro tutarında büyük bir yatırım planını açıkladı. Dev proje, TCG Anadolu ve yeni uçak gemisi projeleri gibi büyük kapasiteli deniz unsurlarını bünyesinde barındıracak. Öte yandan projenin, 2025 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından ihale edilmesi de gündemde. Ayrıntılar haberimizde…

Türk Deniz Kuvvetleri, Aksaz Üssü’ne 350 milyon euro yatırım yapacak: İşte projenin kapsamı

Türk Deniz Kuvvetleri Mühendislik Dairesi Başkanı Tuğamiral Tayfun Öznel, projenin amacının rıhtım, iskele ve kıyı tesisleri inşa ederek büyük kapasiteli deniz unsurlarını desteklemek olduğunu belirtti.

turk-deniz-kuvvetleri-aksaz-ussu-350-milyon-euro

“Şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli ve en büyük proje, TCG Anadolu, AIP denizaltıları ve Aksaz’daki diğer deniz unsurları için rıhtım, iskele ve kıyı kolaylık tesislerinin inşasıdır. Bu çalışma için proje çalışmaları tamamlanmış olup, yaklaşık 350 milyon avroluk tahmini bir maliyeti olacak projenin gerçekleştirilmesi için alternatif finansman çözümleri belirli bir aşamada olup, 2025 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından ihale edilmesini bekliyoruz.”

İşte projenin kapsamı ve ayrıntıları:

  • TCG Anadolu ve yeni uçak gemisi: TCG Anadolu’nun yanı sıra yerli olarak inşa edilmesi planlanan uçak gemisini destekleyecek altyapı sağlanacak.
  • AIP denizaltılar: Modernize edilen altyapı, havadan bağımsız tahrik sistemine sahip denizaltılar için de uygun olacak.

Ayrıca proje, NATO kabiliyet geliştirme programları çerçevesinde NATO kaynakları kullanılarak desteklenecek. Türk Deniz Kuvvetleri’nin, bu program çerçevesinde 360 milyon Euro değerinde projeler yönettiğini de belirtelim. Aksaz Üssü, sadece büyük gemiler değil, insansız deniz araçları (USV) için de altyapı çalışmaları yürütecek.

turk-deniz-kuvvetleri-aksaz-ussu-350-milyon-euro

Özellikle, MARLIN ve ULAQ gibi insansız deniz araçları için Didim, Foça, Gölcük, Çanakkale ve Karadeniz Ereğli gibi önemli üslerde de hazırlık yapılacak. Bildiğiniz gibi son yıllarda TCG Anadolu’nun envantere girişi ve TCG Derya gibi yeni nesil lojistik destek gemilerinin donanmaya katılması, Türk Deniz Kuvvetleri’nin modernleşme sürecini hızlandırdı. Bu tür projeler sayesinde, donanmanın krizlere hızlı yanıt verme yeteneği ve operasyonel esnekliği artırılacak.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz…


En Son TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

En Son TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!