Reklamı kaldır
Reklamı kaldır
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD36,63
%-0.03
EURO40,04
%0.38
GBP47,63
%0.38
BIST10.862,14
%0.2
GR. ALTIN3.534,12
%0.5
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Reklamı kaldır
Reklamı kaldır
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin NTV’de | Özel okul ücretlerinde artış: Kaç okul hakkında işlem başlatıldı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin NTV’de | Özel okul ücretlerinde artış: Kaç okul hakkında işlem başlatıldı?

Reklamı kaldır
featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklamı kaldır

Milli Bakanı Yusuf Tekin, NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bakan Tekin Milli Eğitim Akdemisinin 1 Eylül 2025 tarihine kadar kurumsallaşmayı tamamlamış ve faaliyete geçmiş olacağını söyledi.

Tekin, “Fiziki anlamda baktığımızda da biz şu anda bakanlığımıza bağlı hizmet içi eğitim merkezlerimizi akdemiye dönüştürme sürecini başlattık. Kamu kurum ve kurumlarımıza ait aradığımız fiziki özellikleri taşıyan yapıları Milli Eğitim Akademisine dönüştürmeyi planlıyoruz. Başlangıçta 30 ilde kurmayı planlamıştık.” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Dünyada ortalam 550 saat bir öğretmen mesleğe başlamadan eğitim alıyor. Bizde üniversitelerde 90 saat. Bizim çok farklı kategoride okullarımız var. Bunların tamamını kapsayabilecek bir uygulama eğitimia lsınlar istiyor. Yaklaşık 14 ay olarak planlandı. Bu 14 ayın tamamını öğretmen arkadaşlarımız uygulamalı geçirecek. 

Öğretmen adaylarımızı KPSS değil akademiye giriş sınavı ÖSYM ile organize ettik. İlk 13 Temmuz’da olacak. Bizim ihtiyaç duydumuz öğretmen sayısı bas alınarak akademiye öğretmen adayı alacağız. Asgari ücretin biraz üzerinde bir ücretle aday olarak alacağız. Bu eğitimlerinin lisans mezuniyetlerine göre bir kısmını teorik olarak alacaklar. Sonucunda bir sınava girecekler ve uygulama eğitimine geçecekler. Burada okullarımıza göndereceğiz. Deneyimli öğretmenlerin yanında 4 hafta derse giriyor. Deneyimli öğretmen bu sürecin ardından bir değerlendirme yapıyor. Bu şekilde en az üç arkadaşımızın yanında daha uygulamaya giriyor ve değerlendirmelere göre öğretmen olarak kendisini istihdam etmiş olacağız. Şu anda KPSS’de olduğu gibi istediği kadar sınavlara girebilecek. Akademise başarılı olanların tümü atanacak. 

MÜLAKAT TEPKİLERİNE YANIT

Mülakata girecek öğretmen adayı arkadaşımızın, sınavını yapacak akomisyon üyesi ardakaşlarımızın gerçek ismi hiç bir yerde açıklanmadı. Mülakata girecek üç kişinin her birinin bir kodlaması 11 haneli. Mülakata girdiğinde kendisini mülakata alacak kişileirn kim olduğunu bilmediği için bir torpil ya da benzeri sürece dahil olmayacak. Adaya da bir kod numarası verdik. Mülakat komisyonu da adayın ismini, memkeletini ya da hiçbir bilgisini bilmiyor. Aday salona girdiği an kendisinden bir soru seçmesini istiyoruz. Aday kendisini mülakata davet eden resmi yazısında hangi sınıf düzeyinde bir soruyla karşılaşacağını söylüyoruz. Aday cevaplarını veriyor, tutanakla bana şu soru soruldu şu cevabı verdim diye yazıyor. Son olarak bir güvenlik kamerası kaydı var. 

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNDEKİ ARTIŞ

Bir hizmet satın alıorsunuz ve kalitesine göre fiyat ödüyorsunuz. 12 bin tane okulumuz var. ‘Üniversite fiyatına lise veya anaokulu’ denebilecek okul sayısı 22 tane. O okulların ilave sundukları farklı hizmetler var. Ben hem bu hizmetleri satın alacağım hem daha düşük ücret ödeyeceğim. Biz zaten bunu denetleme yetkimiz yok yasal olarak. Siz bir kere hizmeti satın aldınız. Hizmeti veren kişinin her yıl hizmetin devam ettiği sürece ne kadar artış yapabileceğine dair biz düzenliyoruz. Onu da enflasyon artı yüzde 5 diye tanımladık. İlave olarak farklı isimlerle ücretler alındı gibi şikayetler geldi. Bu yıl bunlar eğitimin doğal parçası olarak kabul edilen şeyler ve bunlar ilave icret alınamaz dedik. 12 bin okulun içinde yanlış uygulama yapanlar vardır. Varsa onu bize bildirin cezai yaptırımlarımız ağır. 750’nin üzerinde okul denetim altında ve bunlara para cezaları uygulanmış durumda. 


en son tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
kizgin
Kizgin
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin NTV’de | Özel okul ücretlerinde artış: Kaç okul hakkında işlem başlatıldı?
Yorum Yap
Reklamı kaldır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Reklamı kaldır
Reklamı kaldır
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

en son tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklamı kaldır