USD37,98
%0.05
EURO41,16
%0.14
GBP49,22
%-0.25
BIST9.659,48
%0.49
GR. ALTIN3.767,89
%0.99
BTC3.216.217,70
%-1.45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul

Meta, yeni akıllı gözlüğünü tanıttı: Aria Gen 2

featured

Son dönemde akıllı gözlüklere yaptığı yatırımı artıran Meta, bu alandaki son ürünü Aria Gen 2’yi görücüye çıkardı. Şirket, 2020’de tanıttığı Aria Gen 1’in geliştirilmiş versiyonu olarak nitelediği gözlüğü, robotik sistemler, gelişmiş sensörler ve birçok teknolojik çalışmada yardımcı olacak bir araç olarak tasarladı.

Aria Gen 2, önceki modele göre daha gelişmiş sensörlerle donatıldı. Bu sayede daha yüksek doğruluk ve veri toplama kapasitesi sağlanıyor. Gözlükler, Meta’nın özel olarak geliştirdiği çipler sayesinde karmaşık hesaplamaları kendi kendine yapabiliyor. Bu da kullanan araştırmacılara daha hızlı veri işleme imkanı sunuyor.

Aria Gen 2’ye eklenen yeni bir sensör sayesinde cihaz artık kalp atış hızını ölçebiliyor, biyometrik verilerin toplanması ve analiz edilmesinde önemli bir yenilik sunuyor. Eski modele göre en büyük gelişmelerden biri de artık gözlüğün tek şarjla 24 saat kullanılabilmesi.

Meta, yayınladığı blog yazısında “Project Aria aracılığıyla bu gözlükleri akademik ve ticari araştırma laboratuvarlarına sunmak, bilgi işlem ve yapay zekanın geleceğini şekillendirecek önemli teknolojilerin kamuda daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Teknoloji sektörünün lider şirketlerinden Meta, akıllı gözlükleri, telefonların ardından en büyük bilgi işlem platformuna dönüştürme çabasında. Şirket, araştırma alanında kullanılan Aria serisi dışında günlük kullanıma uygun Ray-Ban Meta gözlüklerini de oldukça önemsiyor. Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri, sesli AI asistanına sahip, fotoğraf ve videolar çekebilen bir cihaz. Bunların yanı sıra yapay zekayla desteklenen artırılmış gerçeklik gözlüğü Orion’un da prototipi geçtiğimiz Eylül ayında tanıtıldı.


En Son TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

En Son TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!