USD38,01
%0.44
EURO41,16
%0.52
GBP49,41
%0.66
BIST9.044,64
%0
GR. ALTIN3.694,65
%0.42
BTC3.298.609,49
%0.05
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Ankara izmir aydın izmit aydin
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Dicle Elektrik Silvan Barajı ;nın tamamlanmasını vurguladı 2.35 milyon dekar tarım alanı hedefliyoruz

Dicle Elektrik Silvan Barajı ;nın tamamlanmasını vurguladı 2.35 milyon dekar tarım alanı hedefliyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Elektrik, başta Silvan Barajı olmak üzere bölgede sulama kanalları ile tarımsal sulamaya destek verecek tüm çalışmaları desteklediklerini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik İl Müdürü Uğur Yaka, ‘’Her zaman dediğimiz gibi bölgede elektrik değil su sorunu var. Bu nedenle 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisini sulaması planlanan Silvan Barajı’nın bir an evvel tamamlanmasını en çok biz isteriz’’ dedi.

Aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu Güneydoğu’daki 6 ile dağıtım hizmeti veren ve özellikle de elektrik gücüyle yapılan tarımsal sulamada yaşanan kaçak tüketim ve miyarlarca liraya ulaşan alacak sorunu nedeniyle sıkıntılar yaşayan Dicle Elektrik, bölgede tarımsal sulamaya destek olacak barajların bir an evvel tamamlanarak devreye alınması gerektiğini bildirdi. Dağıtım şirketi, Dicle Elektrik’in Silvan Barajının tamamlanmasını engellemek için lobi çalışması yaptığına dair ortaya atılan mesnetsiz iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Bölgede her fırsatta dile getirdikleri gibi elektrik değil su sorunu olduğuna dikkat çeken Dicle Elektrik İl Müdürü Uğur Yaka, bu doğrultuda Silvan Barajı’nın da bir an evvel tamamlanarak devreye alınması gerektiğini belirtti.

Barajların Tamamlanmasını Destekliyoruz

Yaka, ‘’Şirket olarak her fırsatta “bölgede elektrik sorunu yoktur, su sorunu vardır” diyoruz. Bundan dolayı da özelde Diyarbakır, genelde ise Güneydoğu’da tarım alanlarının barajlardan kanallar aracılığı ile sulanmasını en fazla destekleyen kurum ve kuruluşların başında Dicle Elektrik gelmektedir. Yıllardır tarım arazilerinin büyük kısmı yer yer 700 metreye ulaşan derinlikteki kuyulardan elektrik gücüyle çekilen yeraltı suyu ile sulanıyor. Bunu da maalesef kaçak elektrik tüketerek yapan çiftçiler var. Barajların bir an evvel tamamlanması ve tarım arazilerinin kanallardan gelecek su ile sulanması bizin en çok istediğimiz ve desteklediğimiz konulardandır. Kaçak tüketim bu sayede daha da düşer ve abonelerimize daha kaliteli ve kesintisiz elektrik verebiliriz. Bir kısım zayıf iddialarla dile getirildiği gibi Dicle Elektrik’in Silvan Barajı dahil bölgedeki barajların yapımını engellemek gibi bir çabası asla olamaz. Aksine bu barajların bir an evvel tamamlanarak devreye alınmasını istiyor ve fazlasıyla destekliyoruz. Bunu en iyi de bölge halkı bilmektedir’’ dedi.

‘Vahşi Sulamadan Vazgeçin’ Çağrısı

Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, tarımsal sulama sezonunun başladığı bu süreçte çiftçilere de seslenerek, ‘’Tarımsal sulamanın salma sulama da denilen vahşi sulama tarzında yapılması hem toprağı çoraklaştırıyor, hem de tüketilen elektriğin artması sonucu maliyeti artırıyor. Bu sebeple sulamanın ya damlama sistemiyle ya da benzer sistemlerle yapılması gerekmektedir. Özellikle kaçak elektrikle sulama yapanlar maalesef buna hiç dikkat etmiyorlar. Ayrıca sulama kanallarının olmadığı yerlerde mısır, pamuk gibi aşırı su isteyen tarım ürünleri yerine daha az su gereksinimi duyan tarımsal ürünlere yönelmek gerektiğini de hatırlatmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.


en son tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

en son tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!